19-aastane Dahlmeier tõstis Saksamaa esimeseks, Eesti naiskond finišisse ei jõudnud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Dahlmeier
Laura Dahlmeier Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise MK-etapil tuleva aasta olümpialinnas Sotšis võitis viimase ala ehk naiste 4 x 6 km teatesõidu Saksamaa, Eesti nelik kaotas liidritele ringiga ja finišisse ei jõudnud.

Saksamaa sõitis koosseisus Andrea Henkel, Evi Sachenbacher-Stehle, Miriam Gössner ja Laura Dahlmeier, nelja peale kasutati ära seitse varupadrunit, lisaks pidi Gössner püstitiiru järel käima ühel trahviringil. Saksamaa ankrunaiseks oli 19-aastane Dahlmeier, kes läbis mõlemad tiirud eksimusteta ning näitas viimasel ringil head kiirust, möödudes Ukrainast ja tuues Saksamaa võitjana finišisse.

Ukrainlannad kasutasid nelja peale kuus varupadrunit ja kaotasid lõpuks Saksamaale 11,9 sekundiga, kolmas oli Norra, kaotades 21,2 sekundit. Norralannad võtsid kümme varupadrunit.

Eesti võistles koosseisus Darja Jurlova, Johanna Talihärm, Grete Gaim ja Kadri Lehtla, nelja peale võeti kümme varupadrunit, lisaks oli Lehtla esimese tiiru järel sunnitud minema ka ühele trahviringile. Kuna liidrid jõudsid juba finišisse, ei saanud Lehtla pärast teist tiiru enam rajale tagasi. Eestile lähevad kirja 14. koha punktid.

Kokku jõudsid täna finišisse 12 naiskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles