Ennis ja Bolt võitsid spordi-Oscari

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Spordi-Oscariteks nimetatud Laureuse auhindade jagamisel 2016. aasta olümpialinnas Rio de Janeiros tunnistati eelmise aasta parimaks meessportlaseks Londoni olümpial kolm kuldmedalit võitnud Jamaica sprinter Usain Bolt ning parimaks naissportlaseks Londonis kodupubliku ees seitsmevõistlusest triumfeerinud Jessica Ennis.

Bolt võitis maailma mainekaima spordiauhinna Laureuse aasta meessportlase tiitli ka 2009. ja 2010. aastal, vahendab AP.

Mulluseks parimaks meeskonnaks tunnistati Euroopa golfimeeskond, mis jäi Ryder Cupil USA vastu kaotusseisu, kuid suutis siiski võita.

Aasta läbimurdja tiitli pälvis Briti tennisist Andy Murray, kes võitis mullu karjääri esimese suure slämmi turniiri ning triumfeeris ka Londoni olümpiamängudel. Comeback’i auhinnaga pärjati Dominikaani Vabariigi 400 m tõkkejooksja Felix Sanchez, kes võitis Londonis kaheksa-aastase vaheaja järel karjääri teise olümpiakulla. Parimaks parasportlaseks tunnistati Londoni paraolümpial ujumises kuus kuldmedalit võitnud brasiillane Daniel Dias. Ekstreemsportlase auhinna võitis Austria langevarjur Felix Baumgartner.

Eriauhinnaga tunnustati pärast Londoni olümpiat karjääri lõpetanud USA ujujat Michael Phelpsi, kes on läbi aegade edukaim olümpiasportlane, olles võitnud 18 kuldmedalit. Elutööauhinna teenis endine keskmaajooksja, Londoni olümpiamängude korralduskomitee juht Sebastian Coe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles