Varrak otsustavast mängust: algus saab määravaks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak
Alar Varrak Foto: Peeter Langovits

Kalev/Cramo korvpallimeeskond on ainus Eesti klubi, kel säilinud võimalus võita Balti liiga. Esimese sammuna ei tohi nad selleks kaotada veerandfinaalis võõrsil Leedu keskmikule Pieno Zvaigz­desile rohkem kui 16 punktiga. 17-silmaline allajäämine viiks tänase mängu lisaajale, suurem kaotus kustutaks aga Eesti klubi lootused.

«Esimese mängu järel on meie edu siiski üsna soliidne,» hindas Kalevi peatreener Alar Varrak. «Väga oluliseks saab mängu algus – kui juhtub selline asi nagu pühapäeval Tartus, kus Rock sai Baronsi vastu kohe hoo üles, läheb raskeks.»

Varraku hinnangul saab otsustavaks kaitsemäng, sest kui kaitses saadakse hästi hakkama, küll siis ka need punktid tulevad. Seejuures hindas ta laupäeval ühisliigas Samaaras kaotusmängus näidatut viimase aja viletsaimaks kaitseks.

«Olime Samaaras natuke tühjad,» selgitas Varrak. «Õnneks sai seal palju vahetusi teha ja eks see veerandfinaal tiksus mul seal mängides ka kusagil mõtetes. Kerge meil pole, aga loodan, et mehed on kõik mänguvalmis.»

Varrak saab tänasel mängul arvestada kõigiga, välja arvatud ameeriklasest mängujuht Keith McLeod, kes peab kerge vigastuse tõttu veel umbes nädalaks palliplatsilt eemale jääma. Ülejäänud mehed olevat aga kõik täie tervise juures ja alustasid eile pärast hommikust treeningut Tallinnast bussiga teekonda Leedu suunas. Kohale jõuti õhtusöögiks ja seejärel järgnes puhkus. Täna hommikul tehakse veel kerge treening ning kell 18 astutakse väljakule.

Varraku sõnul pole ta jõudnud sellele mõtelda, et Kalev on Balti liigas eestlaste viimane lootus. Mängude ja reisimiste graafik on tihe ning tühjade mõtete mõlgutamiseks ei jäta see kuigi palju aega. Küll aga teab ta eelseisva mängu tähtsust Kalevi klubi jaoks – tegemist on play-off-kohtumisega ning selleks tuleb korralikult valmistuda.

Kalev kohtub Pieno Zvagz­desiga tänavu juba neljandat korda. Balti liiga põhiturniiril jäädi piimameistritele kahel korral alla, veerandfinaali avamängus suudeti aga Leedu klubi kodus esimest korda alistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles