Kalev/Cramo päästis Balti liigas Eesti klubide au

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armands Škele oli veerandfinaali korduskohtumises 18 punktiga kalevlaste resultatiivseim.
Armands Škele oli veerandfinaali korduskohtumises 18 punktiga kalevlaste resultatiivseim. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti klubi pääses esmakordselt pärast 2008/2009 hooaega Balti liiga Final Fouri.

Kalev/Cramo pääses Balti liigas ainsa Eesti klubina poolfinaali, kui veerandfinaalseerias saadi kahe mängu kokkuvõttes kindel võit leedulaste Pasvalyse Pieno zvaigzdesi üle. Kordusmäng teisipäeval küll kaotati võõrsil 79:82, ent avakohtumisega, mis võideti 71:54, pandi eduseisule 17-punktiline alus ja seda maha ei mängitud.

«Laias laastus jäin mänguga rahule. Kerge play-off’i ärevus oli alguses sees ja pisut pelgasin ka seda, et reisiväsimus pärsib meeste tegutsemist. Iga kohtumine on ju nii tähtis, aga kogu aeg on vaja ka reisida ja mängijate füüsiline seisund kannatab seetõttu,» sõnas peatreener Alar Varrak pärast mängu.

Kordusmängu eel pidas juhendaja eriti oluliseks just mängu algust, paraku jäädi avaveerandil kohe kaotusseisu, suurim vahe oli esimesel veerand­ajal kümme punkti. Avapoolaja lõpuks suudeti viik välja võidelda ja puhkama mindi seisult 44:44. Kalevi võidus siiski kahtlust ei tekkinud, kolmas ja neljas veerandaeg kulgesid samas rütmis ja leedulased said napi kolmepunktilise võidu.

«Algus oligi pisut rabe, nad said vist viie minutiga 17 punkti, ent hiljem saime kaitse paremini tööle. Aga kodus mängisime kindlasti paremat kaitset. Teisel poolajal oli juba selge, et edasi läheme sellest paarist meie. Usun, et teenitult,» lisas juhendaja.

Viimati mängis Eesti klubi Balti liiga poolfinaalis hooajal 2008/2009, kui Tartu Rock veerandfinaalis tänu Tanoka

Beardi viimase sekundi kolmepunktiviskele Kalev/Cramost jagu sai. Tollal mängis Kalev/Cramos ka nüüdseks Euro­liigasse jõudnud Kristjan Kangur ja Tartu meeskonnas tegi väljakul tegusid praegune peatreener Gert Kullamäe.

Varrak leiab, et sel aastal jõudsid nelja parema sekka õiged meeskonnad, küll ühe erandiga. «Hooaja alguses oli Balti liiga kõikide jaoks suur küsimärk. Kokkuvõttes on poolfinaalis need meeskonnad, keda sinna ka oodata võis, v.a Tartu» ütles ta.

«Tartul oli minu arust ka ebaõnne, et nad edasi ei pääsenud ja nende asemel seal Barons mängib.»

Poolfinaalis läheb Kalev/Cramo vastamisi lätlaste Ventspilsiga. «Tean selle meeskonna mängijaid, kuid täpsem ülevaade nende mängupildist veel puudub. Eks täpsem kodutöö seisab nüüd ees,» ütles Varrak. Teises poolfinaalis kohtuvad Riia Barons Kvartals ja Siim-Sander Vene koduklubi Prienai. Juba reedel kohtub Kalev/Cramo aga meistriliiga raames Rakvere Tarvaga, kellele sel hooajal on kahel korral alla jäädud.

Nii nagu veerandfinaalseerias, ei saa meeskonda reedel veel aidata seljavigastust raviv mängujuht Keith McLeod. «Loodetavasti saab McLeod mängida järgmisel nädalal,» ütles Varrak.

Korvpall

Balti liiga

•    Pieno zvaigzdes – Kalev/Cramo 82:79

•    Kalev/Cramo: Škele 18, Elegar 15 + 10 lp, Wilkinson 14, Abbott 10, Sokk 7, Dorbek 7, Fall 4, Keerles 4.

•    Pieno: Sirutavicius 21, Biggs 12, Maceina 10, Ruikis 9, Cepukaitis 8, Vasiliauskas 8, Sinica 6, Gates 3, Beliavicius 3, Kairys 2.

Eesti meistriliiga

•    Tartu Rock – Rapla TYCO 92:68 (Allingu 16, Kurbas 13 – Laane 17, Pärn 16)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles