Vaidlusi tekitanud Kilp saab šansi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp
Marko Kilp Foto: SCANPIX

Eesti noore suusasprinteri Marko Kilbi (pildil) jaoks on täna tähtis päev – 19-aasatne noormees stardib esimest korda väljaspool Eestit MK-etapil. Norras Drammenis sõidetakse klassikasprint. Eesti MM-koondisest väljajäämisega skandaali põhjustanud noormehele oli kompensatsiooniks lubatud just sellel võistlusel osalemist.

Lisaks debütant Kilbile lähevad täna starti Peeter Kümmel, vahepeal juba hooaja lõpetamist kaalunud Kein Einaste ja MMist haiguse tõttu eemale jäänud Siim Sellis. Norrasse sõidab ka kaks Eesti naissuusatajat: Piret Pormeister ja Triin Ojaste.

«Starti lähevad meie hetke kõige tugevamad sprinterid,» märkis suusaliidu murdmaasuusatamise spordidirektor Raul Olle. Esialgu oli õhus võimalus, et näiteks Einaste asemel pääseb koondisse mõni Lahti MK-etapil osalenud sprinter, kuid keegi neist ei suutnud näidata piisavat kiirust.

Nädalavahetusel sõidetakse Holmenkollenis suusamaailma üks klassikalisemaid 50 km sõite. Eestlastest läheb seal ainsana starti Aivar Rehemaa. Olle sõnul plaanis esialgu seal võistlemist ka Eeri Vahtra, ent ta haigestus ja otsustas võistlemisest loobuda. 30 km distantsile ühtegi Eesti naist ei lähe. Pikamaasõitudele spetsialiseerunud Tatjana Mannima on tihedast võistlusgraafikust väsinud ega leidnud enam võistlemiseks jõudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles