WBA: maailma oodatuim poksimatš peab toimuma enne 31. augustit

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Profipoksijatest vennad Vitali (vasakul) ja Vladimir Klitškod.
Profipoksijatest vennad Vitali (vasakul) ja Vladimir Klitškod. Foto: SCANPIX

Kuna Vitali Klitško ja David Haye vaheline poksimatš näib ukrainlase poliitikasse sukeldumise tõttu iga päevaga üha vähem tõenäolisem, on raskekaalupoksimaailma ihaldatumaiks kohtumiseks tõusnud Vladimir Klitško ja Aleksandr Povetkini võimalik vastasseis. Poksisari WBA on taas esitanud nõudmise, et mehed peavad ringis vastamisi minema enne 31. augustit.

Siiani pole Klitško ja Povetkini tiimid rahaasjades kokkuleppele jõudnud ja pole garanteeritud, et suve lõpuks on olukord täpselt samas seisus. Mäletatavasti esitas WBA ka eelmise aasta lõpus Klitško aadressil samasuguse ultimaatumi, kuid hiljemalt 2013. aasta 24. veebruaril toimuma pidanud matši pole poksihuvilised veel näinud.

Eelmise tähtaja kukkudes sanktsioone ei järgnenud, kuid nüüd on spekuleeritud, et kõneluste uuel luhtumisel sunnib WBA Klitškod tiitlist loobuma ning praegu «tavalist» WBA MM-tiitlit hoidev Povetkin poksib vakantse «super-tšempioni» MM-tiitli nimel kellegi teisega.

Samas spekuleerib briti meedia hoopis uue stsenaariumiga, kus astuks mängu endine WBA meistritiitli omanik David Haye. Vladimir Klitško 4. mail vastamisi tundmatu itaallase  Francesco Pianetaga, kuid Povetkinil selleks aastaks veel plaane pole. See oleks aga ideaalne ajastus Haye tiimil pakkuda välja matš Povetkiniga. Ükskõik kumb mees sellest kohtumisest võitjana ei väljuks, tõestaks ta, et on igal juhul Klitško vääriline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles