Roberto Mancini: minu süü, kui Man City tänavu tiitlit ei võida

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City peatreener Roberto Mancini.
Manchester City peatreener Roberto Mancini. Foto: SCANPIX

Manchester City peatreener Roberto Mancini lausus enne tänast mängu Evertoniga, et kui City ei suuda mullust tiitlivõitu korrata, on see eeskätt tema enda süü.

Mancini raputas endale tuhka pähe seoses keskkaitsjast meeskonna kapteni Vincent Kompany jalavigastusega. «Tegime vea. Kui Vincent vigastada sai, oli üleminekuakna sulgumiseni veel neli päeva. Oleksime pidanud veel ühe kaitsja ostma, kuid ma ei uskunud, et ta 45 päevaks platsi kõrvale jääb. See on probleem, sest ta on meeskonnale väga oluline mängija,» lausus Mancini.

Kompany sai viga 26. jaanuaril mängus Stoke’iga. Enne seda oli City võitnud järjest kuus kohtumist, kuid siis mängiti esmalt 0:0 viiki tabeli punase laterna Queens Park Rangersiga, viigistati kodus ka Liverpooliga ning kaotati üllatuslikult kõrgliiga tänavusele uustulnukale Southamptonile. Eelnevalt City ees viie punktiga juhtinud Manchester United kasvatas selle perioodi jooksul edu 12 punktile. Kompany on endiselt vigastatud ega naase platsile enne märtsi lõppu.

Mancini sõnul ei ole tiitel siiski veel lõplikult läinud, kuid ta möönis, et selleks peaks ka United punkte loovutama. «Peame ise kõik mängud võitma ning lootma, et nemad kaotavad järgmises kahes mängus punkte. Siis ootab ees omavaheline kohtumine, mis on meie šanss. Selleks ajaks peaks aga vahe olema üheksa või isegi seitse punkti,» arvutas itaallane. City ja United kohtuvad omavahel 8. aprillil Unitedi kodustaadionil. Avamängu City kodus võitis United detsembris dramaatiliselt 3:2, kui üleminutitel lõi karistuslöögist võiduvärava Robin van Persie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles