Fourcade ja Berger tegid lõppenud hooajal puhta töö

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade
Martin Fourcade Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise hooaja viimasel MK-etapil Hantõ-Mansiiskis võitis viimasena kavas olnud meeste 15 km ühisstardiga sõidu ka MK-sarja üldvõidu võtnud prantslane Martin Fourcade.

Fourcade tegi täna ühe möödalasu ja edestas 13,9 sekundiga austerlast Dominik Landertingerit ja 17,3 sekundiga norralast Emil Hegle Svendsenit, mõlemad käisid samuti ühel trahviringil.

MK-sarja üldarvestuses võidutses teist aastat järjest Fourcade 1248 punktiga, Svendsen oli 827 punktiga teine ning Landertinger 715 punktiga kolmas. Fourcade võitis kõikide distantside – sprindi, jälitussõidu, tavadistantsi ja ühisstardiga sõidu – arvestuses ka väikese kristallgloobuse. Eestlastest oli üldarvestuses parim Indrek Tobreluts, kes lõpetas hooaja 25 punkti ja 76. kohaga.

Naiste 12,5 km ühisstardiga sõidu võitis tšehhitar Gabriela Soukalova, kes triumfeeris Hantõ-Mansiiskis ka sprindis ja jälitussõidus. Täna läbis Soukalova kõik lasketiirud eksimusteta ja edestas 11,2 sekundiga ühel trahviringil käinud prantslanna Marie Dorin Habert’i, kolmanda koha sai kaks möödalasku teinud soomlanna Kaisa Mäkäräinen, kes kaotas Soukalovale 22,9 sekundiga.

Karjääri esimese MK-sarja üldvõidu teenis norralanna Tora Berger 1234 punktiga, teine oli 924 punktiga valgevenelanna Darja Domratševa ning kolmas 856 punktiga sakslanna Andrea Henkel. Sarnaselt Fourcade’ile võitis ka Berger kõikide distantside arvestuses väikese kristallgloobuse. Eestlannadest oli MK-sarja üldarvestuses parim Kadri Lehtla, kes oli 21 punktiga 77.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles