Olümpiakoha teeninud Romanenkov: ma ei suuda seda siiani uskuda

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Romanenkov
Viktor Romanenkov Foto: SCANPIX

Kanadas Londonis peetud iluuisutamise maailmameistrivõistlustel sai Eesti meesüksiksõitja Viktor Romanenkov isikliku rekordiga 22. koha ja tagas Eestile koha järgmise aasta Sotši olümpial.

«Jäin võistlusega rahule, aitas see, et olin lühikavas väga kontsentreerunud, mind ei seganud midagi, publik isegi aitas. See oli mu esimene start sellise suure publiku ees ja ma lihtsalt ütlesin endale, et ma oskan ja saan. Ja ma tegin seda!» rõõmustas 19-aastane Romanenkov. «Ma ei oodanud MMilt midagi, peamine eesmärk oli olümpiale kvalifitseeruda. Vabakavas oli raske, aga ikkagi võitlesin ja sain viimasena olümpiakoha, sellega jäin rahule ja olen väga õnnelik.»

Romanenkov parandas enda seniseid tippmarke nii lühi- ja vabakavas kui ka kahe kava kokkuvõttes, lõpetades võistluse 177,09 punktiga. Noormeest ennast rõõmustas kõige enam veatu lühikava. «Olin väga õnnelik, aga esialgu ei saanud üldse aru, mis juhtus,» tunnistas ta. «Isegi mõned päevad pärast võistlust ei suuda ma uskuda, et tegin seda ja sõidan olümpiale! Aga olin sel MMil 110-protsendiliselt keskenduda, pidin seda võistlust lihtsalt ründama, tagasiteed ei olnud!»

Nüüd on eelmise aasta kevadest Anna Levandi käe all harjutava Romanenkovi hooaeg läbi, kuid juba aprillis alustatakse järgmise aasta kavade koostamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles