Dopinguskandaal: Lõuna-Ameerika konn raputab miljardi dollari äri

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troopiline mürgine konn Dendrobates tinctorius
Troopiline mürgine konn Dendrobates tinctorius Foto: Wikipedia.org

Oklahomas lahvatanud võidusõiduhobuste dopinguskandaali keskmes on tilluke Lõuna-Ameerika konn, millelt pärineb hobuste peal kasutatud aine. Miljardi dollari äriks peetava ala maine on sattunud suure küsimärgi alla, vahendab USA meedia.

Siiani on positiivse dopinguproovi andnud 15 hobust – kümmet neist treenisid vennad Roberto Sanchez-Munoz ja Alejandro Sanchez-Munoz, kes teenisid nüüd ala katusorganisatsioonilt võistluskeelu.

«See juhtum kahjustab tervet spordiala. Kui alast räägitakse meedia vahendusel negatiivselt, saab kannatada ka publikuhuvi,» kinnitas võidusõidukomisjoni tegevjuht Constantine Rieger.

«Konna-mahlaks» kutsutav aine on väidetavalt 40 kuni 100 korda võimsam kui morfiin ning aitab hobustel valu tundmata kiiremini sõita. Kuulujutud, et selline imeaine on kasutusel, ringlesid tegelikult juba aastaid, kuid alles nüüd tuvastastati aine olemasolu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles