Legendaarne Michael Owen lõpetab jalgpallurikarjääri

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Owen
Michael Owen Foto: Scanpix Sweden

Inglismaa jalgpallikoondise endine ründetäht Michael owen teatas täna, et lõpetab hooaja lõpus sportlaskarjääri.

«Annan suurima uhkusega teada oma plaanist lõpetada hooaja lõpus jalgpallurikarjäär,» vahendab Eurosport Oweni sõnu. «Olen väga õnnelik, et minu karjäär on olnud unelmate rännak, mille sarnast ma poleks noore jalgpallurina osanud ette kujutada.»

Owen tõusis jalgpallimaailma tippu 1998. aasta maailmameistrivõistlustel olles vaid 18-aastane. Oweni suurepärast sooloväravat kaheksandikfinaalis Argentina vastu peetakse endiselt MMi ajaloo üheks kaunimaks tabamuseks. Kokku lõi Owen Inglismaa koondise eest 89 mängus 40 väravat.

Oweni klubikarjääri parimatel aastatel mängis ta Liverpooli eest, kelle kasuks lõi 297 kohtumises 158 väravat. 2001. aastal aitas ta Gerard Houllier'i juhendatava Liverpooli kolmikvõiduni – Liverpool triumfeeris UEFA Cup'il, FA Cup'il ja liigakarika sarjas. 2001. aastal võitis Owen Ballon d'Or'i auhinna (tollal valiti eraldi FIFA aasta mängija ja parim Euroopas mängiv jalgpallur, kes sai Ballon d'Ori auhinna).

2003. aastal liitus Owen Madridi Realiga. Hispaania kuulsaima klubi eest sai mees kirja 13 tabamust 35 kohtumises.

2005. aastal liitus ta Newcastle Unitediga – 58 algkoosseisus alustatud mängus sahistas Owen 26 korda vastasmeeskonna väravavõrku.

Oweni veelgi edukamale esinemisele tõmbasid kriipsu peale sagedased vigastused, kuid pärast Newcastle'i Premier League'ist langemist 2009. aastal šokeeris maailma uudis, et Owen on liitunud Manchester Unitediga. Unitedis mahtus ta küll harva algkoosseisu, kuid lisas sellegipoolest oma auhinnakappi Premier League'i tiitli 2011. aastal.

Tänavu mängib Owen Stoke City's, kus ta on kuuel korral mängu vahetusest sekkunud ja löönud nende minutite jooksul ühe värava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles