Enesekindlusest pakatanud Pärnu alistas pinge all murdunud Tartu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Põlluäär tõi Pärnule 18 punkti.
Siim Põlluäär tõi Pärnule 18 punkti. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Teisipäeval algas jaht Eesti võrkpallimeistrivõistluste finaalikohtadele, kui vastamisi läksid põhiturniiri võitnud Pärnu ja tiitlikaitsja Tartu Bigbanki meeskond.

Suurt pinget avamängus ei tekkinud, sest Tartu ei saanud üheski geimis 20 punktigi ning Pärnu võitis geimid vastavalt 25:18, 25:15 ja 25:19.

Pärnu peatreeneri Urmas Tali sõnul ühtegi nõrkusehetke ei tekkinudki. «Kätt keegi soosikukoorma all ei väristanud ja mäng tuli täitsa hästi välja. Teise geimi alguses oli veidi ärevust, nagu sellisele mängule kohane, aga muidu täitsa tipp-topp. Murdumiskohti, kust vastane oleks saanud kinni hakata, ei tekkinudki,» sõnas Tali. «Meil oli üsna hea serv ja ka raskeid palle lõime hästi maha.»

Pärnu meeskonna kapten Andrus Raadik panustas võitu 19 ja Siim Põlluäär 18 punkti. Tartlaste resultatiivseim oli Renee Teppan, kelle arvele jäi üheksa punkti.

Tali sõnul pole poolfinaalseeria ajal enam aega millegi üle nuriseda, tuleb endast maksimum anda. «Tuleb mängida nii, nagu tuleb, tagasi midagi ei hoia. Eks kõik päevad on erinevad ja vaatame mäng-mängult. Seeria kestab kolme võiduni ja sinna on ikka veel minna. Isu on meestel suur ja kuskilt keegi järele ei anna,» lisas juhendaja.

Tartu meeskonna juhendaja Andrei Ojametsa sõnul ei suudetud väljakul ühtse meeskonnana tegutseda ja piisavalt võidelda. «Eneseusust jäi puudu. Puudus valmisolek iga palli eest maksimaalselt võidelda ja oma ülesandeid ei suudetud täita,» ütles Ojamets. Tema sõnul peavad mehed ise suutma end selliseks mänguks vaimselt valmis panna.

«Palju jäi kogemuste taha, kolm-neli meest on selliseid mänge mänginud, aga paljud mitte. Nüüd avastati, et peab ise tegija olema ja pole kellegi teise peale loota, ent selles mängus meil sellist valmisolekut polnud. Igaüks peab ise peeglisse vaatama. Ka mängijate pingetaluvus on nõrk, sama probleem kummitab tihti ka Eesti koondist,» lisas Ojamets, kuid lubas edasi võidelda. «Püssi me veel põõsasse ei viska, see oli alles esimene mäng.» Seeria teine kohtumine toimub neljapäeval Tartus.

Teises poolfinaalpaaris peavad täna avalahingu Tallinna Selver ja Eesti-Läti ühisliiga võitnud TTÜ. Poolfinaalseeriad mängitakse kolme võiduni. Rakvere spordihallis tehti algust ka kahe võiduni mängitava 5.–6. koha seeriaga, kus Valio Võru sai 3:2 jagu Rakvere Fruit Expressist. Võru edukaim oli 19 punkti kogunud Andris Õunpuu, Elia Lulla tõi Rakverele 18 punkti.

Seeria kordusmäng toimub neljapäeval, 21. märtsil Võrus. Kordusmäng toimub neljapäeval Võrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles