Rodman: Kim Jong-un tahab maailmale rahu tuua

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-Un ja Dennis Rodman.
Kim Jong-Un ja Dennis Rodman. Foto: SCANPIX

Endine USA korvpallur Dennis Rodman pälvis palju tähelepanu, kui ta mõni aeg tagasi Põhja-Korea diktaatoril Kim Jong-un’il külas käis. Rodman rääkis maailmale, et tegemist on väga toreda poisiga, kes ei taha kellelegi halba.

Nüüd andis 51-aastane korvpallilegend The Sunile pikema usutluse antud teemaga seoses. «Ta ei ole Saddam Husseini moodi inimene, selline, kes tahaks kogu maailma valitseda,» selgitas Rodman. «Ta ei taha mitte kedagi tappa – ta tahab rahu tuua ja tal on sellega tõsi taga. Ta ei räägi sõjast, mitte keegi ei ole kuulnud teda sõjast rääkimas.»

Rodman jätkas: «Te peate aru saama, et ta on kõigest üks poiss. Ta on mõnus tüüp, kannab igapäevaseid riideid, kuulab muusikat ja vaatab sporti. Tema vanaisa korraldas palju s*tta ja tema isa lisas veel natukene, aga tema ise on normaalne tüüp.»

Rodmani sõnul surus ta lihtsalt diktaatori kätt ja nimetas teda Kimiks, mitte printsiks ega suureks juhiks. «Kui me läksime koos korvpalli vaatama, siis 10 000 inimest plaksutasid 25 minutit järjest. Kim näitas neile kätega, et nad lõpetaksid, aga teda ei kuulatud. See on hullus, teda koheldakse nagu jumalat.»

Rodman on kindel, et tema uus riigijuhist sõber tahab maailmale rahu tuua: «Kui ta tahaks sõda, siis oleks ta sellega juba alustanud.»

Kim rääkis legendaarsele Chicago Bullsi mängijale, et kandis noorena Rodmani nr 91 särki. Ta küsis Rodmanilt ka Magic Johnsoni kohta, sest ise ta selle aja mänge ei mäleta.

«Räägitakse, et Põhja-Koreas on vangilaagrid, aga see ei ole ainult nende probleem - neid on ka mujal. Koreas ja Hiinas näeb tänavatel alati palju tegusaid inimesi. Nad ei naerata sellepärast, et neil on palju tegemist, mitte sellepärast, et neil oleks kehv elu,» rääkis Rodman. «Saan Kimiga hästi läbi. Ta on põrgulikult lahe. Ta kutsus mind augustis kuueks päevaks endale külla. Ma ei suuda ära oodata, sest peatun siis kuninglikus palees.»

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles