Coulthard: Vettel peaks Red Bullist lahkuma

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Foto: SCANPIX

Endine vormelipiloot David Coulthard avaldas, et tema arvates peaks Sebastian Vettel Red Bullist lahkuma, väites, et sakslasest ei saa tõelist legendi, kui ta mõne teise tiimiga MM-tiitlit ei võida.

Vettel on küll etapivõiduni jõudnud kahe meeskonna, Toro Rosso ja Red Bulli ridades, kuid oma kolm maailmameistritiitlit on ta võitnud Red Bulli piloodina, vahendab Planet-F1.

Coulthardi arvates tõestab Vettel oma võimeid aga alles siis, kui ta suudaks ka mõne teise tiimiga MM-tiitli võita.

«Ma arvan, et enda soovide täitmiseks ei pea Sebastian tegema muud, kui jätkama võitmist,» sõnas karjääri jooksul 13 etappi võitnud Coulthard intervjuus The Guardianile. «Aga kas ma arvan, et ta peaks tiimi vahetama, et enda pärandit tugevdada? Jah, arvan küll. Mingil põhjusel meeldib inimestele näha, kuidas üks mees mitmel aastal tiitli võidab ja erinevatel viisidel ja tundub, et koht ajaloos teenitakse siis, kui suudetakse MM-tiitel võita erinevate meeskondadega. Niki Lauda võitis nii Ferrari kui McLareniga sõites, Nelson Piquet Brabhami ja Williamsiga.»

Coulthard nentis, et on ka erandeid, nagu näiteks Ayrton Senna, kes võitis kõik tiitlid McLareniga. «Senna ei võitnud teiste tiimidega tiitleid, aga ta võitis Lotuses sõites etappe. Ta ei võitnud Williamsiga etappe, aga oli kvalifikatsioonis kiireim,» mõtiskles Coulthard. «Minu arvates tuleb ühel hetkel ikkagi tiimi vahetada. Seb on hea piloot, aga ta pole pidanud veel üle saama raskustest uues meeskonnas kohanemisega või kuulumisest ühte tiimi mehega, kes on juba maailmameister. Kas ta on siiani teinud head tööd? Jah, on, aga kui ta liituks mõne teise tiimiga ja jätkaks võitmist, teeniks ta inimeste silmis rohkem austust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles