Süüdistus: FIFA võltsis Jose Mourinho kahjuks hääletamistulemusi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho.
Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Makedoonia jalgpallikoondise kapten Goran Pandev teatas, et Rahvusvaheline Jalgpalliliit FIFA on võltsinud aasta parima treeneri valimisel tulemusi.

2012. aasta parimaks treeneriks valiti Hispaania koondise juhendaja Vicente del Bosque, kes edestas Jose Mourinhot ja Pep Guardiolat. Hiljuti avaldas Mourinho kahtlust, kas valimisel võidi teha sohki ja seetõttu jättis portugallane toona ka auhinnatseremooniale minemata.

«Kaks või kolm inimest teatasid mulle, et nad oli hääletanud minu poolt, kuid nende hääl oli läinud hoopis kellelegi teisele,» rääkis Mourinho Portugali televisioonile. «Seetõttu otsustasin ka auhinnatseremooniale mitte minna.»

Nüüd teatas Pandev, et tema oli üks neist, kelle hääle FIFA oli ära muutnud. «Mina hääletasin aasta parima treeneri valmisel Mourinho poolt ja ma olen veendunud, et hääle kokkulugemisel toimus midagi kummalist,» teatas Napoli ründaja. «FIFA teatel hääletasin mina Vicente del Bosque poolt, kuid tegelikult hääletasin ma Mourinho poolt. Ma isegi helistasin talle ja ütlesin, et tegelikult hääletasin ma tema poolt. Kahjuks juhtub FIFAs kummalisi asju.»

FIFA lükkas aga kõik süüdistused ümber ning nende teatel ei leidnud aset ühtegi väärtegu ja veebiküljel fifa.com avaldatud andmed on korrektsed.

FIFA kodulehe andmetel andis Pandev esikohapunktid Vicente del Bosque’le. Teise koha hääled sai Manchester City juhendaja Roberto Mancini ja kolmandale kohale oli asetatud Dortmundi Borussia peatreener Jürgen Klopp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles