Kokaiini tarvitanud Prantsuse tennisistile määrati ajutine võistluskeeld

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Gasquet
Richard Gasquet Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvaheline Tennise Liit (ITF) määras kokaiini tarvitamisega vahele jäänud Prantsusmaa tennisistile Richard Gasquet’le ajutise võistluskeelu.

«Ta on praegu uurimise all,» vahendas Eurosport ITFi esindaja Stuart Milleri sõnu. «Võttes arvesse Rahvusvahelise Anti-dopingu Agentuuri (WADA) reegleid, peame talle pärast positiivset A-proovi määrama ajutise võistluskeelu. Ilmselt ei ole see pikem kui 60 päeva, selleks ajaks peaks olema selgunud ka B-proovi tulemus.»

Varem määras ITF võistluskeelu alles siis, kui mängija keelatud ainete tarbimine oli juba tõestatud.

Gasquet tunnistas eile, et andis märtsi lõpus Miami Masters-sarja turniiril positiivse dopinguproovi, ent samas eitas keelatud ainete tarbimist.

22-aastase Gasquet sõnul lasi ta iseseisvalt teha juuksetesti, mis ei näidanud kokaiini tarvitamist. «Arvestades selle juhtumi keerulisust, kogun praegu asitõendeid oma süütuse tõestamiseks,» lausus Gasquet.

Gasquet ei mänginud Miami Mastersil ühtegi mängu, tuues loobumise põhjuseks õlavigastuse.

Juhul kui tal ei õnnestu oma süütust kinnitada, ootab teda ees kaheaastane võistluskeeld.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles