Vettel: keerasin täna käki kokku, Webber oleks pidanud võitma

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel ja Mark Webber
Sebastian Vettel ja Mark Webber Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja teine etapp Malaisias tekitas vastuolusid Red Bulli pilootide Sebastian Vetteli ja Mark Webberi vahel, sest Vettel eiras tiimi käsku ning möödus lõpu eel Webberist.

«Meeskond andis käsu kohti hoida ja kütust säästa, ent siis tuli Sebastian ja sõitis minust mööda, kui olin hoo maha võtnud, olen väga pettunud. Sebastian tegi lõpus omapäi otsuse ning meeskond kaitseb teda nagu alati,» sõnas Webber poodiumil.

«Selline asi tekitab meeskonnas palju pingeid ja aega tagasi keerata ei saa. Sebastiani jaoks on äärmiselt raske lihtsalt rahulikult lõpuni sõita, kui meile öeldakse, et tooge masinad üle lõpujoone. Mulle öeldi kaks korda, et me ei hakkaks omavahel võistlema,» lisas Webber hiljem BBC-le.

«Enne järgmist etappi lähen ja surfan Austraalias, et närve rahustada.»

Vettel tunnistas hiljem oma viga. «Keerasin täna paraja käki kokku. Võlgnen Markile vabanduse. Ma pole selle võidu üle eriti uhke, sest Mark oleks pidanud poodiumi kõrgeimal astmel olema,» ütles Vettel.

Samalaadne olukord oli 3.-4. koha saanud Mercedese pilootide Lewis Hamiltoni ja Nico Rosbergi vahel, kui Rosberg küsis tiimi raadios luba Hamiltonist möödumiseks ja sai eitava vastuse. Vastupidiselt Vettelile täitis Rosberg meeskonna käsku ja Hamilton pääses tema asemel poodiumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles