Vormelilegend: Red Bull peaks Vetteli üheks etapiks raja äärde jätma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Webber (vasakul) ja Sebastian Vettel.
Mark Webber (vasakul) ja Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Red Bulli sõitjate vahelise tüliga lõppenud pühapäevane vormel-1 etapp kütab jätkuvalt kirgi: nii leiab 12 aastat sarjas kihutanud John Watson, et meeskond peaks määrama tiimikorraldusi eiranud Sebastian Vettelile üheetapilise võistluskeelu.

1970ndatel ja 1980ndatel aastatel Brabhamis ja McLarenis kihutanud Watson avaldas arvamust, et Vetteli käitumine õõnestas tugevalt tiimijuhi Christian Horneri autoriteeti. «Kui Horner oma autoriteeti uuesti ei kehtesta, pole ta meeskonnas enam selles rollis, milles peaks olema. Minu meelest on vaid üks lahendus – Vettel peaks järgmise etapi vahele jätma,» sõnas Watson BBC Radio 4le antud usutluses.

«Punkte temalt ära võtta ei saa, trahvi pole talle ka mõtet teha, seega jääbki üle vaid võistluskeeld,» ütles Watson. Tema hinnangul on Red Bullil hooaja jooksul väga raske mehi edaspidi koostööle sundida. «Kui emotsioonid on lahtunud, suudab Webber rahulik olla, aga nende vaheline hõõrumine ei kao kuskile. Ja ma ei kujuta ette, mis saab siis, kui hooaja lõpus peaks näiteks tekkima vajadus Webberit paluda, et ta Vettelit aitaks,» arutles Watson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles