Safin ootab juba karjääri lõppu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Safin
Marat Safin Foto: Reuters / Scanpix

Viimast aastat profitennist mängiv endine maailma esireket Marat Safin ootab juba pikisilmi elu pärast tennisekarjääri, tatari päritolu venelase sõnul ei huvita teda, kuidas inimesed teda mäletavad.

 

1997. aastal profikarjääri alustanud Safin jätab tänavu hüvasti võistlustega, kus ta aastate jooksul mänginud on, kirjutab Eurosport.

Eile kaotas ta Madridis Masters-sarja turniiri avaringis maailma edetabeli üheksandale numbrile prantslasele Jo-Wilfried Tsongale 4:6, 5:7.

«Inimesed võivad mind mäletada niimoodi, nagu ise tahavad,» teatas 2000. aastal US Openi ning 2005. aastal Austraalia lahtised meistrivõistlused võitnud Safin. «Mind see ei huvita, ma ei mõtle selle peale.»

29-aastase Safini sõnul pole ta oma kümne aasta jooksul kinnistunud režiimi muutnud, hoolimata sellest, et ta viimast aastat mängib. «Ärkan hommikul üles, kell 11 lähen auto või bussi peale. Tagasi jõuan umbes kell kuus, vaatan telekast paar osa mingit sarja,» kirjeldas maailma edetabelis 20. kohal paiknev Safin. «Loen raamatut, käin õhtusöögil, vaatan internetis ringi ja siis lähen magama.»

«Tean, et see on igav, aga see on rutiin, millega tuleb leppida, kuna midagi muud ei saa teha,» jätkas ta. «Selline on tennisistide töö ja ma olen seda kümme aastat teinud. On olnud häid, aga ka halbu hetki. Mõnikord saame väljas käia ja lõbutseda, aga enamasti  tuleb siiski tennisele keskendunud olla.»

Seetõttu ootab Safin karjääri lõppu. «Elu ootab mind,» lausus ta.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles