Monte Carlo ralli keeras MM-sarjale selja

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Duval möödunud aastal Monte Carlo rallil kihutamas.
Francois Duval möödunud aastal Monte Carlo rallil kihutamas. Foto: Reuters / Scanpix

Legendaarne Monte Carlo ralli jääb korraldajate palvel 2010. aastal autoralli MM-sarja kalendrist välja, kirjutab mtv3.fi.

Rallit korraldava Automobile Club de Monaco (ACM) juhtide sõnul on nad rohkem huvitatud, et ralli kuuluks Intercontinental Rally Challenge- ehk IRC-sarja arvestusse.

Kas tulevikus sõidetakse Monte Carlos MM- või IRC-sarja etappi, on praegu lahtine.

«Monte Carlo ralli ei ole endale MM-sarja kalendris 2011. aastaks kohta taotlenud,» teatas ACM. «Otsus taotlemise kohta langetatakse siis, kui Rahvusvaheline Autoliit FIA on avaldanud MM-sarja uued reeglid.»

Tänavugi sõideti Monte Carlos MM-sarja etapi asemel IRC-sarja arvestusse kuuluv osavõistlus. Ralli korraldajad oli mõõduvõtmisega väga rahul.

«IRC-sari annab erasõitjatele võimaluse Monte Carlo rallil võistelda ning see sobib praegu paremini ja ACM eesmärkide ja püüdlustega,» vahendab mtv3.fi korraldajate seisukohta.

Monte Carlo ralli korraldajad on aastaid väljendanud rahuolematust MM-sarja rangete võistlusreeglitega. IRC eeskirjad on leebemad ja seetõttu oli tänavu võimalik taas sõita (kuri)kuulsat Col de Turini kiiruskatset öösel. Rallihuvilised kiitsid ka teleülekandeid mitmelt kiiruskatselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles