FISi juht: kaotas WADA, mitte meie

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Lewis
Sarah Lewis Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) peasekretär Sarah Lewis tunnistas, et Andrus Veerpalu õigeksmõistmine spordikohtus üllatas teda. Samas ei osanud ta öelda, kas Veerpalu dopinguproovi hakatakse uuesti uurima või mitte.

«FIS käitus algusest lõpuni reeglite järgi ega teinud ühti viga, sestap ei saa me end kaotajaks pidada,» rääkis Lewis. «Kasutasime WADA poolt tunnustatud testi. Kui leidsime Veerpalu dopinguproovis keelatud ainet, pidime reeglite järgi määrama võistluskeelu. FISil pole mingit pistmist sellega, et kasvuhormooni testi piirväärtused polnud teaduslikult põhjendatud.»

Lewis tunnistas, et pole kohtuotsust jõudnud veel läbi töötada, sestap ei osanud ta öelda, kas FIS jätkab teema menetlemist ja uurib Veerpalu dopinguproove teise testimeetodiga: «Analüüsime kohtu otsust ja siis selgub, kuidas edasi käitume.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles