Malelegend Kasparov annab Tallinnas heategevusliku malesimultaani

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Kasparov
Garri Kasparov Foto: Liis Treimann / Postimees

Male eksmaailmameister ja tuntud ühiskonnategelane Garri Kasparov peab täna kell 15 Tallinna Ülikoolis avaliku loengu male rollist hariduses ning annab kell 18 Eesti maleõppe toetuseks heategevusliku malesimultaani Wabaduse kohvikus.

«Male kasulikkust on lapse arengu ja hariduse seisukohast raske ülehinnata,» kinnitas eksmaailmameister Kasparov, kelle sõnul on sügisel 12 Eesti koolis alanud ja ligikaudu 600 algklasside last kaasanud «Male koolidesse» pilootprojekt käivitunud suurepäraselt. «Tagasiside on eranditult positiivne ning ma siiralt loodan, et riigi ja eratoetajate abiga suudame järgmisel õppeaastal projekti haaret Eestis oluliselt laiendada,» lisas Kasparov.

Kolmapäeva õhtul kell 18, toimub Tallinnas kohvikus Wabadus heategevuslik malesimultaan, kus Garri Kasparovi vastasteks on teiste hulgas Riigikogu liikmed Margus Tsahkna ja Andrei Korobeinik, vandeadvokaat Jüri Raidla, ettevõtja Joakim Helenius, moekunstnik Katrin Kuldma, aga ka üks Tallinna Reaalkooli õpetaja ja kaks noort maleõpilast. Simultaani eestvedaja, ettevõtja Lauri Meidla kinnitusel kogub simultaan laste maleõppe toetuseks vähemalt 5000 eurot, kuid korraldajad loodavad, et summa kasvab ürituse käigus veelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles