Jan Ullrich: ma ei tunnista dopingutarvitamist, aga mängisin toimunus rolli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Ullrich
Jan Ullrich Foto: AP / Scanpix

Endine Tour de France’i võitja Jan Ullrich, kes on alati väitnud, et ei kavatse iial dopingutarvitamist tunnistada, esines Eurospordi lehel peetavas blogis vastukäiva avaldusega.

«Igaüks kujundagu selle kohta, mis rattaspordis juhtus, oma arvamus. Ka mina mängisin selles oma rolli,» kirjutas Ullrich. Samas märkis ta uuesti, et ei kavatse sarnaselt Lance Armstrongile kõiki oma patte südamelt ära rääkida. 1997. aastal tuuri võitnud sakslane lõpetas viiel korral teisena, neist kolmel korral just Armstrongi järel.

2006. aastal määrati Ullrichile pärast Hispaanias läbiviidud Operatsioon Puerto nimelist dopinguvastast operatsiooni tingimisi võistluskeeld. Aasta hiljem loobus sakslane tippspordist. 2010. aastal mõistis Spordiarbitraaž talle seotuse eest dopinguarsti Eufemiano Fuentesega kaheaastase võistluskeelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles