Paula Radcliffe: mu karjäär võib lõplikult läbi olla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paula Radclife.
Paula Radclife. Foto: SCANPIX

Briti maratoonar Paula Radcliffe tunnistas, et ta võib olla sunnitud vigastuse tõttu tippspordist lõplikult loobuma.

39-aastane Radcliffe, kelle nimel püsib jätkuvalt maailma tipptulemus, pole saanud koraalikult treenida alates mullu juulist, kui vigastus võttis talt lootuse pääseda Londoni olümpiamängudele. Sel kevadel lootis ta osaleda 10 kilomeetri jooksus, kuid vigastus pole järele andnud.

«Ühelt poolt tean ja mõistan, et jätkamine pole reaalne. Teisalt aga on mulle jäänud imepisike võimalus ja tahaksin lõpetada karjääri joostes, mitte nii, et ei suuda isegi stardijoonele astuda,» lausus Radcliffe BBCle. Mullu oktoobris käis ta jalaoperatsioonil ja lootis kaasa teha läinud nädalal toimunud krossijooksu MMil, kuid mõistis juba detsembris, et seis pole kiita.

«Hakkasin tõsiselt muretsema, et ma ei saagi enam iial joosta, isegi mitte oma lõbuks. Viimased paar kuud pole ma suutnud kodus lapsigi taga ajada ning see viib mõtted esmasele eesmärgile – tahaksin vaid normaalset aktiivset elu. Alles seejärel võin võistlemisele mõelda,» lausus Radcliffe.

Radcliffe’i pikk karjäär on olnud täis tõuse ja mõõnu. 2002. ja 2003. aastal võitis ta järjest nii Rahvaste Ühenduse mängud kui ka Euroopa meistritiitli ning püstitas seejärel kaks järjestikust maailmarekordit. 2003. aastal Londonis joostud 2.15,25 on endiselt kõigi aegade parim tulemus. 2004. aasta olümpiamaratoni Ateenas pidi ta aga katkestama ning ka neli aastat hiljem Pekingis ei lubanud vigastus tal puuduvat olümpiakulda püüda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles