Tartu Rock põrkus vastu Kalevi kaksiktorne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu pikad mängijad jäid kalevlaste vastu korvi all kiirelt vigadega hätta.
Tartu pikad mängijad jäid kalevlaste vastu korvi all kiirelt vigadega hätta. Foto: Mihkel Maripuu

«Eesti liiga tabeliseisu pole ma nii tähelepanelikult vaadanudki, praegu on suurem mure muude asjade pärast, et kuidas meeskond august välja saada. Kui see õnnestub, pole ka tabelil ja kohamängude vastastel erilist vahet,» sõnas Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe eile õhtul pärast koduse suurrivaali Kalev/Cramo käest saadud kaotust.

Kohtumise lõppedes tabloole põlema jäänud numbrid 69:64 tähendavad seda, et võrdsete võitude ja kaotuste juures kuulub eelis ning suure tõenäosusega juba ka põhiturniiri võit Kalevile.

Eilne kaotus pole aga Kullamäe ainus mure, õigupoolest on see suuremate probleemide tagajärg. «Meeskonnas pole praegu hea seis, kõik tuleb raskelt ja punnitades ning meestes ja mängus pole õiget emotsiooni. Viimaste kohtumiste ebaedu on tekitanud uut ebakindlust,» selgitas Kullamäe, kelle hoolealuseid on tänavu tabanud mitu valusat lööki. Enneaegselt langeti konkurentsist eurosarjas, veerandfinaali jäädi toppama Balti liigas. «Räägime ja otsime lahendusi, kuid paljud asjad tulevad mullegi üllatusena. Näiteks täna ei osanud ma küll arvata, et Ivan (Neljubov – toim) saab kuus kulpi …»

Eilse kohtumise võti peituski Kalevi kaitsemängus. Nende kaksiktornid Bamba Fall ja Frank Elegar ladusid korvi ette justkui müüri, mida Rocki palluritel ei õnnestunud kuidagi ületada. Neljubov ja vanameister Vallo Allingu nulliti täitsa ära. Vaid Joosep Toome jõudis sihile mängu alguses ja Egidijus Dimša kohtumise lõpus, kui mäng oli juba tehtud.

«Eks teisedki meeskonnad on Falli ja Elegari vastu hädas olnud ja see tandem on meil hästi töötanud. Täna toetas ka Wilkinson neid korralikult,» kiitis Kalevi peatreener Alar Varrak kaitse tugisammaste tegevust. «Meie edu pant on olnud kaitsemäng ja olen rääkinud, et sellele tuleb rõhku panna.» Samas oli Kalevil mugav kaitset korvi alla kokku tõmmata, kuna nende kaugvisked ei tabanud. Rocki esimene kolmene sopsas läbi rõnga alles kolmanda veerand­aja lõpus.

«Alguses mängisime rohkem alla ja saime sealt ka punkte, kuid hiljem oli juba raske – eemalt ei tabatud ja vastasel oli hea alla kokku tõmmata,» nentis Rockile 14 silma toonud Toome ning lisas, et Rocki probleem võib seisneda hõredas mängugraafikus. «Vahepeal oli kaks nädalat pausi, siis saime nädala jooksul vaid ühe mängu – nii on raske õiget rütmi leida.»

Kullamäe hinnangul rikkusid Rocki rütmi vahetused. «Ma ei hakka nimesid nimetama, kuid mitu meest sekkusid ebaõnnestunult,» tõdes ta ning selles väites on raske kahelda – Rock võitis avaveerandi 21:13, kuid teine veerand kuulus omakorda Kalevile 16:5.

«Tihtipeale käibki Ro­cki ja Kalevi mäng üles ja alla. See on olnud nii juba aastaid,» rääkis Varrak. «Alguses polnud me päris energiaga asja kallal, kuid seejärel saime oma mängu käima. Ühel hetkel saadi aru, et Tartu ei tulnud ka nalja tegema. Rock on kindlasti võimeline paremaks, neil ei tundunud olevat kõige parem päev.»

Samal ajal kui tartlased kurdavad mängupraktika nappust, on kalevlased saanud karastust Ühisliiga kohtumistes. «Oleme hooaja jooksul pidanud rohkem pingelisi mänge, Tartu aga vähem. Tugevate mängude praktika ongi meie eelis – Ühisliigas pusisime paljudega lõpuni,» sõnas Varrak, kes meenutas seejärel ka valusat kaotust Ühisliiga viimases kohtumises Astana vastu.

Viimastel nädalatel mitu valusat kaotust saanud Kalevi peatreeneril oli eile lõpuks ometi põhjust rahulolevalt naeratada. «Meil oli emotsionaalselt seda võitu vaja ja tähtis oli teha hea mäng. Eks kevadel paistab, kas koduväljakueelisest on kasu või mitte,» sõnas Varrak.


Eesti meistrivõistlused

Kalev/Cramo – Tartu Rock 69:64

Kalev: Dorbek 13, Elegar 12 + 15 lp, Fall 11, Wilkinson 11, Sokk 10, McLeod 6, Škele 4, Kajupank 2 .

Rock: Dimsa 18 + 8 lp, Toome 14, Ingram 9, Veideman 9, Neljubov 4, Kurbas 3, Saage 3, Leppik 2, Doronin 2.

Tabeliseis: 1. Tartu Rock 26 võitu / 4 kaotust, 2. Kalev/Cramo 24/4, 3. Rakvere Tarvas 20/9, 4. TTÜ 15/13, 5. Rapla Tyco 13/17, 6. Pärnu KK 13/17, 7. Valga Maks & Moorits 12/19, 8. Tallinna Kalev 8/23, 9. KK Hito 2/27.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles