Venemaa loobus ambitsioonikast plaanist võita Sotšis 15 kuldmedalit

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiarõngad tuleva aasta olümpialinnas Sotšis.
Olümpiarõngad tuleva aasta olümpialinnas Sotšis. Foto: SCANPIX

Kui jaanuaris teatas Venemaa Olümpiakomitee president Aleksandr Žukov, et tuleva aasta taliolümpial Sotšis on venelaste eesmärgiks 15 kuldmedalit ja koduse olümpia medalitabeli tipus lõpetamine, siis nüüd esines ta märksa tagasihoidlikuma eesmärgiga.

Žukovi sõnul ei hakata kindlat eesmärki seadma, kuid tema sõnadest võis välja lugeda, et rahul oldaks ka medalitabelis esiviiskusse jõudmisega, vahendab R-Sport.

«Kui olümpia toimuks praegu, mahuks Venemaa koondis kindlasti esiviisikusse,» arutles Žukov. «Statistika näitab, et tänu koduradadele võib medaliarv 30 protsendi võrra suureneda, juba ainuüksi see faktor peaks aitama Venemaal jõuda medalitabelis esiviisikusse.»

Žukov lisas, et tähtis on, et võimalikest medalisoosikutest saaksid medalivõitjad. «Paljudel meie sportlastel on potentsiaal tulla medalile, peame keskenduma sellele, et see potentsiaal ka realiseeruks,» sõnas Žukov.

Venemaa spordiministri Vitali Mutko sõnul oleks erakordne saavutus see, kui Venemaa lõpetaks Sotši olümpial medalitabelis 3. kohal.

2010. aasta Vancouveri taliolümpial võitsid Venemaa sportlased vaid kolm kuldmedalit ja lõpetasid medalitabelis 11. kohal. Vaid korra on Venemaa medalitabeli tipus trooninud – 1994. aastal Lillehammeris võideti 11 kuldmedalit, kaheksa hõbedat ja neli pronksi.

Sotši olümpiamängud algavad järgmise aasta 7. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles