Serena Williams purustas Miamis Steffi Grafi rekordi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams
Serena Williams Foto: SCANPIX

Miami tenniseturniiri finaalis kohtuvad oodatult kaks favoriiti Serena Williams (USA, 1) ja Maria Šarapova (Venemaa, 2).

Poolfinaalis polnud raskusi kummalgi: Williams alistas tiitlikaitsja Agnieszka Radwanska (Poola, 4) 6:0, 6:3 ja Šarapova Jelena Jankovici (Serbia, 22) 6:2, 6:1, vahendab ajakirja Tennis kodulehekülg.

Williamsi esitus oli veenev, ta tegi 40 õnnestunud ründelööki ning peaaegu poole vähem (21) lihtviga. «Mul õnnestus vigade arvu madalana hoida. Võib-olla oli mul mõnel ründelöögil ka õnne. Ent ma olen ka kõvasti harjutanud ning võib-olla hoopis kogu see töö tasus ennast nüüd ära. Ma ei usu õnne, usun rasket tööd,» rääkis Williams.

Ühtlasi ületas Williams Miami turniiri ajaloo üksikute mänguvõitude rekordi, tal on nüüd sellelt võistluselt kogutud 60 võitu, varasem tipptulemus 59 võiduga kuulus sakslanna Steffi Grafile, kes nüüd elab USAs ja kasvatab koos abikaasa Andre Agassiga kaht last ning juhib tennisekooli. Kui Williams võidab laupäevase finaali, ületab ta ka Grafi turniirivõitude tulemuse, praegu on mõlemal kirjas viis esikohta Miamist.

Šarapova tegi 18 õnnestunud ründelööki ja 11 lihtviga ning on nüüd koos eelmise, Indian Wellsi turniiriga võitnud 11 mängu ja 22 setti järjest.

Miami finaalis mängib Šarapova viiendat korda ning seni on ta alati kaotanud. Huvitav on ka see, et kõigil viiel korral on venelanna finaalis kohtunud erineva vastasega: 2005 kaotas ta Kim Clijstersile, 2006 Svetlana Kuznetsovale 2011 Viktoria Azarenkale ja mullu Radwanskale. Nüüd on aga võita veelgi raskem, kui vastas seisab Miami turniiri kõigi aegade edukaim mängija Williams.

Huvitav on ka märkida, et kaht pikka turniiri, Indian Wellsi ja Miamit järjest on õnnestunud võita vaid Grafil (1994 ja 1996) ning Clijstersil (2005). Kuna Williams pärast tüli korraldajatega 2001. aastal enam Indian Wellsis ei mängi, siis temal polegi võimalik siia nimekirja saada, kuid Šarapoval on tänavu võimalus.

Meeste turniiril peetakse reedel poolfinaale, kus kohtuvad David Ferrer (Hispaania, 3) – Tommy Haas (Saksamaa, 15) ja Andy Murray (Suurbritannia, 2) – Richard Gasquet (Prantsusmaa, 8). Suurim üllataja on olnud turniiril 3. aprillil 35-aastaseks saav Haas, kes kaheksandikfinaalis võitis maailma esireketi Novak Djokovici (Serbia) 6:2, 6:4. Veenvalt mängib sel turniiril ka Gasquet, kes veerandfinaalis võitis neljandana asetatud Tomaš Berdychi (Tšehhi) koguni 6:3, 6:3. Nii ei ole soosikutena poolfinaali alustavatel Ferreril ja Murrayl kindlasti lihtne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles