FISi peasekretäri võrdlus: Veerpalu sõitis 120 alas 180ga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FISi endine peasekretär Sarah Lewis.
FISi endine peasekretär Sarah Lewis. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Suusaliidu peasekretär Sarah Lewis võrdles olümpiavõitja Andrus Veerpalu õigeksmõistmist kiiruseületamisega olukorras, kus kiirusemõõdik on taatlemata, vahendab ERR Sport Lewise sõnu portaalile Fasterskier.com.

«Situatsiooni on võimalik kirjeldada nii, et Veerpalu jäi vahele 180-kilomeetrise tunnikiirusega olukorras, kus piirang oli 120 km/h,» lausus Lewis.

«Kui aga kontrolliti seadet, siis ilmnes, et vahemikus 118-119 ei pruugi see olla täpne – sellel kiirusel võib see anda valepositiivse tulemuse. Ja sellest tulenevalt – isegi, kui ta sõitis 180 km/h ja seda ei vaidlustata – antakse talle õigus, kuna masin oli vigane,» kirjeldas Lewis.

Lewis vihjas ka, et Veerpalu juhtumis võis mängida rolli olukord, kus testi käikulaskmisega kiirustati. «Selle testi puhul võis olla situatsioon, kus seda taheti väga kiiresti teatud tähtajaks valmis saada – Vancouveri olümpiaks näiteks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles