Edmontoni hokimees ületas Wayne Gretzky rekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taylor Hall (vasakul) saadab litri väravasse.
Taylor Hall (vasakul) saadab litri väravasse. Foto: SCANPIX

Edmonton Oilersi 21-aastane vasakäär Taylor Hall ületas läinud ööl jäähokiliigas NHL legendaarse Wayne Gretzky rekordi - Oilersi särgis pole keegi suutnud nii kiiresti pärast mängu algust kübaratrikki teha.

Hallil kulus Vancouver Canucksi vastu skoori avamiseks vaid 16 sekundit ja tema teine värav sündis, kui avakolmandikku oli mängitud 2.43. Mängukell näitas 7.53, kui Hall kolmandatki korda litri väravasse saatis. Et vahepeal oli ühe värava kirja saanud ka Ladislav Smid, juhtis Oilers selleks hetkeks juba 4:0. Rohkem väravaid mängus ei visatudki.

Oilersi eelmine rekord kuulus Wayne Gretzkyle, kellel kulus kübaratriki tegemiseks alates lahtiviskest 12 minutit ja 38 sekundit. Vana rekord pärines 1986. aastast. NHLi kõigi aegade kiireimast kübaratrikini jääb Halli saavutus aga veel väga kaugele - 1952. aastal suutis Bill Mosienko kolm väravat kirja saada uskumatu 21 sekundi jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles