Eestlanna võitis Prantsusmaal maineka lumelauavõistluse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivika Jürgenson.
Ivika Jürgenson. Foto: Erakogu

Lumelaudur Ivika Jürgenson võitis Avoriaz'is toimunud Volcom Peanut Butter & Rail Jam 2013 Euroopa finaalvõistluse naiste kategooria ja sai Euroopa parimaks naislumelauduriks railide (torude)sõitmises.

Lõppvõistlusele pääsenud naistest sai finaalsõitu kümme paremat, lõppjärjestus oli:

1. Ivika Jürgenson  (Eesti)

2. Rachida Aoulad (Holland)

3. Stephanie Kauert (Šveits)

4. Suvi Suiralia (Soome)

5. Mary Luggen (Austria)

«Volcomi PBRJ võistlused on alati väga hästi korraldatud – ei ole pikka ootamist kvalifikatsioonide, finaalide ja autasustamise vahel ning kõik sujub hästi. Kui tavaliselt on ühe eelsõidu ajaks 20 minutit, siis seekord oli ainult 15 minutit. Natuke raske oli kolmel reilil arvestatav trikk kirja saada ja samal ajal uuesti üles joosta - mida kiiremini üles saad, seda rohkem sõite teha saab. Ilmaga see aasta eriti ei vedanud, kui eelmisel aastal oli +20 ja päike, siis see aasta oli nullilähedane ja sadas tihedalt lund, mis raskendasid oluliselt nähtavust ning aeglustasid hoogu,» kommenteeris Jürgenson võistlust.

«Minu eesmärk oli nagu kõigil võistlejatel endast parim anda ning esiteks finaali saada. Kui ma sain teada, et sain finaali esimesena, siis teadsin, kui ma oma trikid ära maandun, võin võita. Sellisel võistlusel, kus on ainult 15 minutit kolme reili jaoks, tuleb teha asju, mis tulevad enam-vähem alati välja, seda muidugi aga juhul, kui konkurents seda lubab. Set-up’i sai sõita mõned korrad enne võistlust,» lisas ta.

PBRJ lumelauatuuri eelvõistlused toimusid Poolas, Šveitsis, Prantsusmaal, Itaalas, Norras, Austrias, Hispaanias, Soomes, Eestis, Tšehhis ja Saksamaal. Surfhouse'i tiimi kuuluv Jürgenson osales Austria eelvõistlusel, kus ta jäi teiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles