Varrak: oleme favoriidid igas play-off’i faasis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rock ja Rakvere Tarvas põhiturniiri viimases kohtumises.
Tartu Rock ja Rakvere Tarvas põhiturniiri viimases kohtumises. Foto: Ain Liiva

Pühapäeval selgus Eesti korvpalli meistriliiga põhiturniiri paremusjärjestus ja paika said veerandfinaali paarid. Viimases kohtumises alistas tiitlikaitsja Kalev/Cramo 76:64 TTÜ KK ja kindlustas sellega esikoha. Veerandfinaalis minnakse vastamisi Tallinna Kaleviga.

«Mõningal määral on tunda, et meil on kerge pingelangus, palju olulisi mänge on seljataga ja seda on tunda nii trennis kui mängudel. On suur vahe, kas valmistud mänguks Astana või Eesti meistriliiga meeskondade vastu. Samas müts maha meeste ees, et nad suutsid end viimaseks kohtumiseks Tartu Rocki vastu kokku võtta ja hea mängu teha,» sõnas Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak. Eelmisel kolmapäeval peetud mängu võitis pealinna meeskond 69:64.  

Teistmoodi ettevalmistus

Kuigi Varrak oleks soovinud play-off’ide eel meeste füüsist turgutada, jääb see Balti liiga pronksimängude tõttu ära. «Mina oleks pigem tahtnud veidi puhata ja siis ühe tugeva treeningtsükli teha, aga kuna teisipäeval ja reedel mängime Balti liiga pronksile, siis pole see võimalik. See on kahe otsaga asi, samas saame nüüd mängutunnetust hoida. Eks hooaja lõpus on näha, kas need mängud tulevad meile kasuks või kahjuks,» lisas Varrak.

Valitseva meistri juhendaja on enesekindel ja tajub selget favoriidiseisust. «Kui suudame veerandfinaalis oma mängu mängida ja suuri ärakukkumisi vältida, lõpeb seeria Tallinna Kalevi vastu 3:0. On selge, et ükskõik, millises play-off’i faasis mängime, oleme me siiski favoriidid,» sõnas peatreener.

Teise koha saanud Rock mängib veerandfinaalis Valgaga. Erinevalt eelmistest hooaegadest otsustas Rocki peatreener Gert Kullamäe sel hooajal enne otsustavaid mänge laagrisse mitte minna. «Treenime rutiinselt siinsamas ülikooli spordihoones. Ka majanduslikult on nii mõistlikum,» sõnas Kullamäe.

Suurimaks probleemiks peab peatreener mängijate psüühilist läbipõlemist tähtsatel hetkedel. «Oleme sel hooajal mitu olulist mängu kaotanud just sel põhjusel. Eriti kehvalt oleme väljas mänginud. See aga tekitab meestes ebakindlust ja sööb seest. Fakt on see, et meie meeskond mängib eelkõige kodus tihti väga võimsa emotsiooniga ja asjad tulevad välja siis, kui pingeid peal pole. Olen igasuguseid asju mõelnud, kuidas suudaksime ka tähtsates mängudes rumalatest vigadest hoiduda. Pean selle kallal veel palju pead murdma,» ütles Kullamäe.

«Aga kui üldpilti vaadata, siis tegelikult pole seis nii hull. Kalev/Cramole jäime viimases mängus küll alla, ent me ei näidanud kindlasti oma parimat mängu. Nende pikkadega oleme me seni hätta jäänud ja selles osas peab midagi välja nuputama,» ütles juhendaja.

Rock alustab puhtalt lehelt

Viimase kohtumise Rakvere Tarva vastu võitis Rock seevastu üsna kindlalt. «Sellise võidu pealt on hea play-off’ideks valmistuda. Püüame nii-öelda puhtalt lehelt alustada ja nendeks mängudeks valmistuda ilma eelnevatele ebaõnnestumistele mõtlemata,» rääkis Kullamäe, kes ei taha enne veerandfinaali poolfinaalile mõelda.

«See pole vastase suhtes aus, kui keskenduksin juba võimalikule poolfinaalivastasele. Paberil peaksime me Valgast üle olema, ent meil on sellest hooajast valus kogemus käes, kui kaotasime eeldatavalt nõrgemale vastasele,» ei taha Kullamäe analüüsida võimalikku poolfinaali Rakvere Tarvaga. Mäletatavasti kaotas Rock karikamängude veerandfinaalis lõpusekunditel Tallinna Kalevile. Veerandfinaalid mängitakse kolme võiduni ning seeriatega tehakse algust 9. ja 10. aprillil.

Tabloo

Veerandfinaalpaarid

Kalev/Cramo – Tallinna Kalev

Tartu – Valga

Rakvere Tarvas – Pärnu

TTÜ – Rapla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles