Vastuoluline Sunderlandi peatreener: olen fašist, mitte rassist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paolo Di Canio 2005. aastal Lazio fänne tervitamas.
Paolo Di Canio 2005. aastal Lazio fänne tervitamas. Foto: SCANPIX

Premier League jalgpalliklubi Sunderland otsustas nädalavahetusel, et senisele peatreenerile Martin O’Neill’ile näidatakse ust ja uueks juhendajaks palgati itaallane Paolo di Canio.

Selline otsus ei olnud aga meeltmööda klubi aseesimehele David Millibandile ja viimane pani oma ameti maha. Di Canio palkamine on tekitanud palju vastukaja, kuna 2005. aastal Roma Lazios pallides tervitas ta meeskonna fänne natšitervitusega, kirjutab Eurosport.

Kuna Inglismaal on viimasel ajal rassismi vastu palju võideldud, siis seega pööratakse ka di Canio toonastele tegudele palju tähelepanu. «Ma olen fašist, mitte rassist,» teatas di Canio 2005. aastal Itaalia uudisteagentuurile ANSA.

«Mul ei ole mitte kellegagi probleeme. Ma ei tea, miks ma pean oma juttu pidevalt kordama ja kaitsma ennast asjade eest, mis ei peaks minuga kaasas käima iga klubivahetuse järel,» teatas di Canio Sunderlandi pressiteate vahendusel. «Rääkida rassismist? See on äärmiselt rumal, rumal ja naeruväärne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles