Ratturit ei lastud nimekaimu dopingupattude tõttu starti?

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Rasmussen 2010. aastal Saxo Banki särgis.
Alex Rasmussen 2010. aastal Saxo Banki särgis. Foto: Wikipedia.org

Võistluskeelu alt vabanenud Taani jalgrattur Alex Rasmussen pidi täna võistlustulle naasma, kuid enne starti sai ta teada, et tal ei lubata Circuit de la Sarthe’i võistlusel osaleda.

«Kuri ja kõikvõimas UCI (Rahvusvaheline Jalgrattaliit – toim) just eemaldas mind La Sarthe’ilt. Tuleb välja, et nad on mulle määranud eluaegse võistluskeelu,» kirjutas Rasmussen Twitterisse.

28-aastane Rasmussen eksis 2011. aastal dopingureeglite vastu, kui jättis enda asukoha märkimata ja dopingukontrollijatel ei õnnestunud teda kahel korral tabada. See toob automaatselt kaasa võistluskeelu. Taani Jalgrattaliit otsustas algselt tema keelu tühistada, tuues põhjenduseks, et tegemist oli UCI protseduuriliste eksimustega. UCI polnud aga sellega rahul ja pöördus Rahvusvahelise Spordiarbitraaži (CAS) poole ning seal otsustati määrata ratturile 18-kuuline võistluskeeld, mis lõppes märtsiga, vahendab Reuters.

Täna plaanis Garmin-Sharpi poolt uuesti palgatud Rasmussen võistlustulle naasta ja tal oli juba ka stardinumber olemas, kuid enne võistlust teatati talle, et ta ei saa võistelda. «Olin äärmiselt üllatunud. Jõudsime siia juba eile, meeskonna spordidirektor näitas neile mu litsentsi ja mulle anti stardinumber,» kirjeldas Rasmussen Taani väljaandele Sporten.dek. «Läksin starti, kui võistluste kommissar tuli ütlema, et meeskonna kindlustusega on probleeme ja ma ei saa startida. Aga rohkem ta ei täpsustanud ja seetõttu ma ei tea, milles on probleem.»

UCI president McQuaid ütles telefoniintervjuus Reutersile, et on võimalik, et Rasmussen aeti segamini tema nimekaimu, kuulsa Taani ratturi Michael Rasmusseniga, kes jaanuaris tunnistas, et tarvitas aastaid keelatud aineid.

«Nii palju kui mina tean, tohib Alex Garmini eest võistelda. Pean mõned kõned tegema,» sõnas McQuaid. «Võimalik, et ta aeti Michaeliga segamini.»

UCI kommunikatsioonijuht Devra Pitt Getaz ütles VeloNationile, et Rasmusseni starti mitte lubamise põhjus võis olla ka selles, et meeskond jäi dokumentide esitamisega hiljaks. «Aga praeguseks on kõik vajalikud dokumendid esitatud ja ta on registreeritud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles