Risto Lepp naasis pika vigastuspausi järel väljakule

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Lepp HC Kehra särgis.
Risto Lepp HC Kehra särgis. Foto: Raigo Pajula

Eesti meeste käsipallikoondise mängujuht Risto Lepp naasis hiljuti pärast neljakuulist vigastuspausi väljakule.

Luksemburgi meistermeeskonnas HB Dudelange mängiv 30-aastane Lepp sai novembris Beneluxi liiga kohtumises viske ajal vastasmängija käest kõva obaduse ning õlg tuli liigesest välja. Saalist otse haiglasse läinud Lepal tõmbas arst õlavarreluu omale kohale tagasi, lihased ja sidemed õnneks puruks ei läinud.

«Taastusravi on olnud põhjalik – olen rohkelt teinud õlavöödet tugevdavaid harjutusi, saanud nõel- ja elektriravi ning massaaži. Täie viskevõimsusega ma mängus tagasi veel pole. Platsile tagasitulekuga pole ma kiirustanud ja hoian veel ennast alateadlikult tagasi, et kõik võimalikult hästi ära paraneks. Minu kui mängujuhi põhiülesanne on positsioonirünnaku juhtimine ning teistele võimaluste loomine. Kui võidame, siis töö tehtud,» lausus Lepp HC Tallinna pressiteate vahendusel.

Kahes viimases võidukas liigamängus Kjäeringi ja HC Berchemi vastu viskas eestlane vastavalt 1 ja 2 väravat. Dudelange hoiab turniiriabelis teist kohta, liider Esch on ühe punkti kaugusel.

«Luksemburgi liigas on kokku kaheksa meeskonda ning viis võistkonda on väga korralikul tasemel, kuna Euroopa keerulise majanduse tõttu on siia igasse võistkonda voolanud 3-8 leegionäri! Tänu välismängijate (eriti prantslaste ning serblaste) rohkusele on Luksemburgi võistkonnad järjest enam konkurentsivõimelised. Liiga liider Esch jõudis Euroopa Challenge Cupil koguni nelja parema hulka ning me alistasime sügisel EHF-karikasarjas kodus sarja seitsme parema meeskonna hulka jõudnud Sloveenia klubi Maribori,» rääkis Lepp. «Järelejäänud kahe kuu jooksul selgitakse turniiritabeli alusel Luksemburgi meistritiitel, kus osakaal on igal play-off kohtumisel. Samuti peetakse mai alguses Luksemburgi karikavõistluste Final 4. Beneluxi liiga Final 4 turniirile me ei jõudnud. Vaatamate rohketele vigastustele loodame Luksemburgis meistritiitli ja karika jagamisel kaasa rääkida.»

Laupäevases Eesti koondise EM-valikturniiri mängus Iirimaa vastu ei Lepp osale, kuna soovib oma õla täielikult korda saada ning samas noorematele kolleegidele võimalust anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles