Taaramäe loovutas Baski velotuuril veelgi minuteid, etapi võitis Impey

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Baski velotuuri teise etapi võitis grupifinišis lõuna-aafriklane Daryl Impey (Oreca-GreenEdge), Tanel Kangert ja Rein Taaramäe paremate sekka ei mahtunud.

Eilse etapil kukkumisse sattunud ja aega kaotanud Taaramäe märkis pärast sõitu, et kuna kokkuvõttes enam kõrget kohta püüda ei õnnestu, keskendub ta etapivõidu jahtimisele. Kuna pärast tänasel etapil saadud 141. kohta kaotab eestlane liidrile juba üle kaheksa minuti, suurenes ka märgatavalt tõenäosus, et tal lubatakse mõnel etapil peagrupi eest ära sõita.

Impey edestas lõpujoonel Francesco Gavazzit (Astana) ja Angel Viciosot (Katjuša). 86-liikmeline peagrupp sai võitjaga sama aja. Neist 23 sekundit hiljem lõpetas järgmine grupp, kus oli ka Tanel Kangert, kelle tänaseks lõppkohaks jäi 105. Taaramäe tuli üle lõpujoone viiemehelises grupis, mis kaotas võitjale 4.31.

Üldarvestuses on pärast tänast liider Gavazzi, kes edestab Viciosot ja Peter Velitsit. Kuna aga Baski tuuril preemiasekundeid ei jagata, on 17 esimesel mehel kirjas sama aeg. Kangert on kokkuvõttes 71. kohal, kaotades liidrile 44 sekundit. Taaramäe üldkoht on 128., kaotust Gavazzile 8.18.

Homme sõidetakse tuuril 164,7 km pikkune etapp Vitoriast La Lejanasse. Trassile jääb kaks teise ja kaks kolmanda kategooria tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles