Pettunud Taaramäe: jalas polnud miskit peale valu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe mullusel Tartu GP-l.
Rein Taaramäe mullusel Tartu GP-l. Foto: SCANPIX

Profirattur Rein Taaramäe, kes lõpetas Baski velotuuri teise etapi 141. kohaga, nentis oma blogis, et tänane peagrupist maha jäämine oli küll planeeritud, kuid jõudu oli siiski jalas ehmatavalt vähe.

«Nagu eile mainisin, et ilmselt põlv tunda ei anna, siis nii ka oli. Kukkumisest jäid vaid muhud ja sinikad,» kirjutas Taaramäe oma paf.com aadressil asuvas Ratta-Rambo spordiblogis.

Oma sõitu kirjeldas Taaramäe rahulikuna. «Ärevaid momente väga polnud, välja arvatud üks – 35 km enne lõppu – kui veeresime mingil ülikitsal teel, mis meenutas rohkem kruusakat, sest kate oli nagu Tallinna kehvematel tänavatel ning kohati leidus ka kruusalõike. Sellel samal teelõigul läks siis tagumine kumm lataki puruks ja õnneks sain raadiost infot, et kohe seisab kuskil meie meeskonna auto, ärgu ma tagumist autot oodaku, vaid pidin purunenud rehviga sõitma kohani, kus Stephan Auge mind jooksudega ootab.

Sain sellega siis kenasti hakkama ja jooksu vahetatud. 2-3 km punnimist ja jälle tagasi grupis, kus valmistuti juba lõpuks. Pidin aitama Levemeli, Copelli ja Bagot, et nad viimasel tõusul ees oleksid,» kirjutas Taaramäe.

Paraku ei kulgenud etapi lõpp eestlasele oodatud võtmes. «Tõusu all lasin lõdvemalt ja läksin grupi taha, et oodata õiget momenti, millal maha jääda ja jõudu säästa, et järgnevatel raskematel päevadel miskit korda saata. Kuid olin hämmingus, kui tundsin, et jälle miskit jalas peale valu pole ja lõppude lõpuks jäin põhimõtteliselt jõuga maha.

Meeskond küll lohutab, et see võib kukkumisest tuleneda, kuid ise ma nii optimist pole. Tunnen, et midagi ei funka…» nentis Taaramäe. «Eks homme saan täieliku pildi ette, kas tõesti olen asfaldi küljes kinni, sest homne päev on mega raske. Õnneks on tiimis teisigi. kes mind n-ö asendada suudavad,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles