Vaata, milline näeb välja Sander Pärna uue disainiga sinimustvalge Ford

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärna uue Fordi kujundus
Sander Pärna uue Fordi kujundus Foto: Erakogu

Veidi enam kui nädal on jäänud autoralli Junior WRC avastardini Portugalis. Lääne-Euroopa kurvilistel teedel sõidetav Portugali MM-ralli on Junior WRC sarja esimeseks etapiks, millele järgneb veel viis osavõistlust üle terve Euroopa. Eestlastest teevad sel aastal sarjas kaasa Sander Pärn – Ken Järveoja. Lõuna-Eestist pärit noormehed on oma võistlusauto disainiga saanud ühele poole ja esitlevad käesolevaga oma Ford Fiesta R2 võistlusauto kujundust esmakordselt ka laiemale avalikkusele.

«Kui sõidad võidu maailma parimatega maailma raskeimatel teedel, on oluline, et sinust jääks märk maha. Eestist väljapoole minnes on vaja läbi mõelda kõik tegemised ja lahendused selleks, et püstitatud eesmärgid oleks saavutatavad ning nende tarbeks tehtavad tegevused neid toetavad. Üks selline asi on meie jaoks ka võistlusauto disain,» selgitas Pärn. Noormees lisas, et auto kujundamisel oli eesmärgiks lihtsus, selgepiirilisus ja Eesti tutvustamine. «See oli jah meil seekord põhiline teema, mille peale kujunduse üles ehitasime. Auto on külgvaates sinimustvalge ja pealtvaates Eesti lipu värvides. Lisaks katavad auto pinda ka toetajate logod. Oleme lõpptulemusega väga rahul ja arvan, et publikule peaks meie esirattaveoline Ford Fiesta R2 kenasti silma jääma,» rääkis Pärn.

Võistlusauto kujunduse loomeprotsessi oli kaasatud mitmeid inimesi. Eriti aktiivselt tegelesid disainiga Tarmo Hõbe ja Kristjan Tramberg. «Siinkohal tänamegi kõiki häid inimesi, kes meid auto kujunduse tegemise juures aitasid, ilma Teie abita ei oleks lõpplahendus olnud kindlasti niivõrd hea,» lausus Pärn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles