Eesti tennisemeeskonna kapten loodab Bulgaarias võrdset võitlust

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Ivanov.
Vladimir Ivanov. Foto: Viktor Burkivski

Reedest pühapäevani kohtub Eesti tennisemeeskond Davise karikavõistluste matšis Plovdivis Bulgaariaga. Tegemist on II liiga üleminekumänguga, mille kaotaja langeb III liigasse.

Kui juba varem oli teada, et Eestil ei osale seljavigastuse tõttu esireket Jürgen Zopp, siis eile selgus, et kaasa ei tee ka Bulgaaria staar Grigor Dimitrov (ATP 35.), vahendab tennis.ee.

Eesti Tennise Liidu peasekretäri Allar Hindi sõnul harjutab Dimitrov Rootsis ja valmistub individuaalturniirideks, ehkki kõmuajakirjanduses levis teateid, et bulgaarlane veedab hoopis aega oma tüdruksõbra Maria Šarapova seltsis.

Eesti võistkond mängib Bulgaarias koosseisus: Vladimir Ivanov (443.), Markus Kerner (1343.), Mikk Irdoja ja Anton Pavlov. Võistkond jõudis kohale laupäeva lõunal ning on ilusa ilma tõttu saanud kogu aega treenida kaks korda päevas.

Bulgaarlased valisid matšiks välistingimustes liivaväljaku, ehkki kevadine ilm on ka Lõuna-Euroopas praegu heitlik. «Täna ongi jahedam, natuke alla 15 kraadi ja lubab ka vihma. Väljak on nagu ikka kevadine väljak, veidi pehme, ent ei midagi hullu,» edastas Hint eile.

Eile oli ka pressikonverents, kus Eesti koondise treener-kapten Peeter Lamp ütles, et meeskond on välistingimustega hästi harjunud. «Ivanovile liivaväljak sobib ning loodame võrdset võitlust,» ütles Lamp.

Bulgaariat esindavad Aleksander Lazov (488.), Dimitar Kuzmanov (580.), Tihomir Grozdanov (636.) ja Valentin Dimov (901.). Seega asub väljakuperemeeste esireket maailma edetabelis pisut Ivanovist tagapool. Meenutame, et Iirimaa vastu tõi Ivanov kaks võitu, kuigi sealne esireket oli Ivanovist edetabelis eespool. Paraku ei piisanud sellest üldvõiduks, sest dramaatiliselt kaotati paarismäng kahelt matšpallilt. Ka Bulgaarias on paarismängu kaal kindlasti väga suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles