Eesti korraldab rattaorienteerumise MMi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rattaorienteeruja Taaniel Tooming.
Eesti rattaorienteeruja Taaniel Tooming. Foto: taanielt.blogspot.com

24. augustist kuni 1. septembrini viibib Lääne-Virumaal üle 300 rattasportlase 40 erinevast riigist, et osaleda rattaorienteerumise täiskasvanute ja juunioride maailmameistrivõistlustel.

Võistlused saavad avapaugu 27. augustil Tapal, kus selguvad maailmameistrid sprindis. Sprindile järgneval päeval, 28. augustil antakse Mõedaku spordibaasi suusastaadionil start lühirajal võistlejatele. Reedel, 30. augustil stardivad Rakveres teatemeeskonnad. Viimane võistluspäev on 31. augustil, mil tuleb läbida pikk rada, mis kulgeb Harjumaal Kõrvemaa maastikukaitsealal.

Medaleid tuleb kindlasti püüdma Eesti rattaorienteerumiskoondis, kelle sõidule saab kaasa elada võistluskeskustes ja vaatepunktides.

Hetkel on viimast lihvi saamas võistlusmaastike kaardid. Maikuuks on radade eelplaneeringud tehtud ja need vaadatakse üle koos Rahvusvahelise Orienteerumisföderatsiooni (IOF) esindaja Sandor Talase (Ungari) ja Eesti Orienteerumisliidu juhatuse esimehe Sixten Sillaga.

Maailmameistrivõistluseid korraldab Rakvere orienteerumisklubi koos Eesti Orienteerumisliiduga. Tiitlivõistluste peakorraldajaks on Joonas Oja, radade  ja kaartide eest vastutab Kuno Rooba ning täpse ajavõtu eest Tarmo Klaar. Kaasa aitab üle saja vabatahtliku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles