Rahvusvaheline Ujumisliit võitleb imetrikoode vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslane Fred Bosquet juubeldab 50 meetri vabaujumise maailmarekordi püstitamise järel. Mitte keegi ei saa aga kunagi teada, kui palju oli selles oma osa uuel imetrikool.
Prantslane Fred Bosquet juubeldab 50 meetri vabaujumise maailmarekordi püstitamise järel. Mitte keegi ei saa aga kunagi teada, kui palju oli selles oma osa uuel imetrikool. Foto: Reuters/ScanPix

Järgmisel esmaspäeval kogunevad FINA (Rahvusvaheline Ujumisliit) ametnikud, ujumiseksperdid ja treenerid üle maailma, et panna paika kindlad reeglid, milliseid ujumistrikoosid võib tänavustel maailmameistrivõistlustel Roomas kasutada.

FINA lasi sõltumatul laboril testida kõiki ujumistrikoode mudeleid, mida viimase 15 kuu jooksul kasutatud on. Vaatluse all oli trikoode materjal. «Nüüd on meil testide tulemused ja komisjon otsustab, milliseid trikoosid lubada ja milliseid mitte,» seisis FINA raportis.

FINA püüab nende testide abil kontrollida ujumismaailmas olevaid tehnilisi uuendusi. Paljude hinnangul on tegutsemiseks juba liiga hilja, sest eelmisel hooajal purustati 108 maailmarekordit ning 2009. aastal on uuendatud veel 18 maailmarekordit.

FINA on langenud kriitikatule alla, sest ei suutnud piisavalt kiiresti imetrikoode tulekule reageerida. Paljude hinnangul tuleks senised rekordid lausa tühistada. FINA pole selle kohta oma arvamust veel avaldanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles