Lilleküla vutikompleksi lisandub veel üks väljak

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilleküla staadion.
Lilleküla staadion. Foto: Raigo Pajula

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) ehitab Lilleküla vutikompleksi uue kunstmurukattega treeningväljaku, mis valmib eelolevaks sügiseks.

Uus treeningväljak kerkib Sportland Arena kõrval asuvale maalapile. Tegemist on täismõõtmetega väljakuga, mis saab moodsa ja kvaliteetse kunstmurukatte ning valgustuse.

«Kunstmurukate, mis uuele väljakule paigaldatakse, on samasugune nagu praegu Sportland Arenal. Uus väljak on mõeldud treeningute läbiviimiseks,» selgitas EJLi peadirektor Tõnu Sirel.

«Infrastruktuuri areng on jalgpalliliidu üks prioriteet. Kuigi näeme ette märkimisväärset harrastajate kasvu lähima 10 aasta jooksul, siis juba praegu on paljudes omavalitsustes tõsiseks probleemiks väljakute vähesus. Eestis on 1 jalgpalliväljak iga 9571 elaniku kohta, Soomes on vastav number 1338 ehk siis jalgpalli kättesaadavust tuleb meil kõvasti parandada. Siin on kahtlemata tarvis omavalitsustel senisest rohkem kaasa lüüa – selleks koostasime ka EJLi infrastruktuuri arengukava kuni aastani 2024, et kõik osapooled teaksid, kus me asume ja mis meid lähitulevikus ees ootab. Staadionid ei kerki üleöö, neid tuleb ette planeerida,» rääkis Sirel.

Pärast uue kunstmuruväljaku valmimist saab Lilleküla jalgpallikompleksis olema peastaadion, kaks loodusliku murukattega ja kaks kunstmurukattega treeningväljakut ning sisehall. Lisaks on EJLil Kotka tänaval veel üks loodusliku muruga treeningväljak.

Uue väljaku maksumus on 635 000 eurot, millest üle poole katab FIFA Goal programm, ülejäänu tuleb EJLi vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles