Uued imetrikood tungivad turule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Speedo imetrikoo LZR Razer esireklaaminägu on kuuekordne olümpiavõitja Michael Phelps..
Speedo imetrikoo LZR Razer esireklaaminägu on kuuekordne olümpiavõitja Michael Phelps.. Foto: AP / Scanpix.

Ujumise uus tõde on see, et kui sportlane tahab tipus olla, peab tal olema õige trikoo. Parimaid trikoosid pakuvad praegu Arena, Speedo ja Jaked, vahendab theswimster.


Ilmselt leidub vähe neid, kes ei tea Speedo LZR imetrikoo tootmises kasutatud NASA teadlaste abi ja selles trikoos purustatud maailmarekordeid. Ent nüüd paistab, et Arena ning Jaked on tehnoloogilistes uuendustes sellest trikoost möödunud. Just Jakedi trikookandjad on tänavu enim maailmarekordeid püstitanud.

Jakedi trikood valmistab väike firma Itaalias, Milano lähedal. See on turule tulnud nii võimsalt, et Itaalia koondis vahetas Arena trikood välja. Mis on trikoo saladus? See on valmistatud polüuretaanist (plastmassitaoline aine), mis sulandub sportlase keha külge, moodutades justkui teise naha. Kuigi Jakedi trikood on FINA (Rahvusvaheline Ujumisliit) poolt lubatud, on teada, et need parandavad oluliselt ujuvust ning vähendavad veetakistust.

Paljud ujujad on öelnud, et nad pole kunagi nii heas trikoos ujunud.

Arena on turul olnud juba aastaid. Mullu võitles see trikoo Speedoga, tänavu paistab selle suurimaks konkurendiks olevat aga just Jaked. Peagi on firmal turule tulemas uus, revolutsiooniline X-Glide trikoo. Prantslane Alain Bernard on selles juba püstitanud mitteametliku rekordi 100 meetri vabaujumises, kuid kuna trikoo pole FINA poolt veel lubatud, siis ei kuulu see rekordiraamatutesse.

Erinevalt Jakedi trikoost, mis kasutab polüuretaani, baseerub Arena uus imetrikoo erinevatel sünteetilistel materjalidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles