Jalgpalliliidu korraldatav suvelaager jõuab ka Kihnu saarele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu majakas.
Kihnu majakas. Foto: Urmas Luik

Eesti Jalgpalli Liidu ja Rimi koostöös korraldatavad noorte suvelaagrid toimuvad sel aastal 26 eri paigas üle Eesti. Esimest korda jõuab laager näiteks Kihnu saarele.

Eelseisval suvel toimuvad laagrid Tallinnas viiel erineval staadionil, Valgas, Kilingi-Nõmmel, Narvas, Kihnus, Otepääl, Keilas, Sillamäel, Kohtla-Järvel, Tartus, Ülenurmes, Elvas, Vinnis, Tamsalus, Võrus, Põlvas, Kosel, Pärnus, Viljandis, Haapsalus, Kuressaares, Avinurmel, Kiilis, Kärdlas, Sauel ning Koerus. 10.–14. juunini ja 12.–16. augustini korraldatakse ühtekokku 47 laagrit, kus on kohti 1736 noorele vutihuvilisele.

Et teha tüdrukutele jalgpalliga alustamine lihtsamaks, toimub esmakordselt neile eraldi laager Tallinnas Sportland Arenal.

«Sel aastal laiendame suvelaagritega taas jalgpalligeograafiat – mullu olime 23 omavalitsuses, nüüd on see number 26. Samuti suurendasime oluliselt kohtade arvu ja pöörame täiendavat tähelepanu tüdrukute jalgpallile. Kõige selle juures on oluline, et kuuendat aastat korraldatava laagri hind on jäänud endiselt võimalikult soodsaks,» selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei.

Kui 2008. aastal võttis suvelaagrist osa 180 noort, siis järgmistel aastatel on vastav number olnud 550, 1003, 1185 ning mullu juba üle 1200.

Laagritesse oodatakse kõiki noori 6- kuni 11-aastaseid jalgpallihuvilisi poisse ja tüdrukuid (erandina tüdrukute laagrisse 6-12-aastaseid ja Kihnu laagrisse 6-14-aastaseid). Suvelaagrites töötavad jalgpalliliidu poolt koolitatud juhendajad. Laagripäev on jaotatud osadeks – hommikuti kerge treening, lõunasöök ning erinevad mängud pärastlõunal. Tavaline laagripäev kestab kella 9:30st kuni 17ni (reedel kuni 13ni). Lisaks toimub üks ekskursioonipäev Tallinnasse, kus kohtutakse Eesti koondisega.

Laagrite korraldamise põhimõtteks on pakkuda lõbusat sportimisvõimalust värskes õhus. Suvelaagrite treeningud on mängulised, rõhutavad personaalset lähenemist, panevad lapsi võistkondlikult tegutsema ja arendavad ka sotsiaalselt, sest omavahel segatakse erinevate oskuste ja vanusega noorukeid.

Ühenädalase laagri hind on 55 eurot, mis sisaldab jalgpallivormi (lapse nimega särk, lühikesed püksid ja sokid), igal päeval sooja lõunasööki ja puuvilju (välja arvatud reedel), jooki ning ekskursioonipäeva. Kui laps soovib osaleda nii juunis kui ka augustis toimuvates laagrites, siis tuleb ta registreerida kõigepealt juuni laagrisse hinnaga 55 eurot ja seejärel on kinnituskirjaga saadud lingiga võimalik ta registreerida augusti laagrisse odavama hinnaga (41 eurot), sest siis ei pea teist korda jalgpallivormi ostma.

Registreerimine 2013. aasta suvelaagritesse, mis toimuvad vahemikus 10.–14. juuni ja 12.–16. august, algab esmaspäeval, 8. aprillil kell 10 Eesti Jalgpalli Liidu kodulehe vahendusel: http://jalgpall.ee/regcamp.php

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles