Mulgi rattamaratonile on end kirja pannud 600 osalejat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rattamaraton
Mulgi rattamaraton Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Ehkki kõikjal Eestis on maas paks lumevaip, on õige aeg sügisel talvekorterisse viidud jalgratas sealt välja tuua ning sõidukorda seada, sest juba kuu aja pärast stardib Eesti populaarseima rattavõistluste sarja Estonian Cupi avavõistlus – Mulgi rattamaraton.

5. mail kell 12 startivale Mulgi rattamaratonile on end kuu aega enne starti kirja pannud üle 600 osaleja. Neist 460 on minemas pikale distantsile ja 150 poolmaratonile. Kogu suve vältava ning kaheksast etapist koosneva rattamaratonide sarja avavõistlus on Viljandisse igal aastal meelitanud ligi 2000 ratturit ning sellist osalejaskonda on oodata ka tänavu.

«Traditsiooniliselt on Mulgi rattamaraton aasta esimene suur võidusõit. 5. maiks tunnevad sajad ratturid võistlusnälga ning soovivad mulluste konkurentidega taas jõudu katsuda,» selgitas Viljandimaa metsadel, põldudel ja matkaradadel kulgeva maratoni populaarsust Viljandi rattaklubi president Veiko Šmidt.

Maratoni peakorraldaja sõnul leiab Mulgi rattamaratonilt endale sobiva sõidu iga rattasporti armastav huviline. Kui pikemale, 60 kilomeetri pikkusele võistlusele asudes tuleb arvestada, et rada nõuab vastupidavust ning kohati ka häid rattavalitsemise oskuseid, siis 35 kilomeetri pikkune poolmaraton sobib ka vähetreeninud matkajale.

«Poolmaratoni rada sobib suurepäraselt neile, kes armastavad rattaga puhkepäevadel matkamas käia ja soovivad proovida võistlusega kaasaskäivat melu,» julgustas ta rattureid. «35 kilomeetri pikkune rada on tehtud nii, et selle jõuaksid läbi vändata ka väikese ettevalmistusega ratturid.»

XIII Mulgi rattamaratoni esimene üritus on aga kavas juba nädal enne põhistarti, sest 28. aprillil on kavas avatud raja sõit ehk matk. Tänavu on korraldajad seadnud maratonieelse pühapäeva sõidud nii, et matk on kavas nii pikal distantsil kui poolmaratoni rajal. Rohkelt startijaid jätkub kindlasti ka pikale distantsile, sest lisaks tavapärastele uudistajatele on tänavu kavas ka uuenduslik üritus 1/8/500.

Lahtiseletatult tähendab see, et ühe nädala jooksul sõidavad osalejad läbi kõigi kaheksa suvise maratonide rajad ning kokku läbitakse ligi 500 kilomeetrit. 1/8/500 sõitudel osaleb paarkümmend ratturit ning Mulgi maratoni raja sõit on neile järjekorras neljas.

Mulgi rattamaratoni põhisõidule ja poolmaratonile saab registreeruda Estonian Cupi veebilehel www.estoniancup.ee. Lastesõitudele saab tavapäraselt end kirja panna kohapeal.

Maraton pika distantsi start antakse Viljandi staadioni kõrval asuvast parklast 5. mail kell 12, poolmaratoni sõitjad alustavad kell 13.20. Lastesõidud algavad kell 12.05.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles