Eclex kaotas ühisliiga poolfinaalis Riiale ja mängib homme pronksi eest

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eclexi korvpallinaiskond.
Eclexi korvpallinaiskond. Foto: Andres Haabu

Naiste korvpalli Eesti-Läti ühisliiga avahooajal ainsa Eesti klubina nelja parema sekka ehk Cesises peetavale finaalturniirile pääsenud Eclex pidi poolfinaalis tunnistama Riia TTT 74:68 paremust.

Läti pealinna naiskond alustas kohtumist agressiivsemalt ning asus viie minutiga juhtima 13:6 ja võitis avaveerandi 22:12. Poolajaks olid lõunanaabrite edunumbrid 41:32. Ka kolmandal veerandajal ei saanud Eclex oma rünnakuid ladusalt jooksma ja kaitset pidama ning enne viimast veerandaega oli TTT juhtimas 61:46. Neljandal veerandajal suudeti vahet küll vähendada ja püsiti üheksa-kümne punkti kaugusel ning lõpu eel jõuti veelgi lähemale, ent siis sai mänguaeg otsa ja finaali pääses Riia naiskond.

Riia TTT resultatiivseimana tõi Dita Rosenberga 18 punkti ja võttis 7 lauapalli, Ilze Jakobsone lisas 15 ja Ieva Krastina 13 silma ning 7 söötu. Eclexi poolel viskas Mirjam Nikolai 27 punkti, sai kätte 7 lauapalli, andis 3 korvisöötu ja tegi 4  vaheltlõiget, Annika Köster lisas 14 ja Laina-Mesila Kaarmann 13 punkti.

Homme kell 13:30 algavas pronksimängus läheb Eclex vastamisi RTU/Merksiga, kes kaotas tänases esimeses poolfinaalis 78:94 põhiturniiri võitjale SK Cesisele.

Enne mänge:

Eclex ja Riia TTT kohtusid sel hooajal omavahel kahel korral ja kumbki sai ühe võidu. Avamängus jäid eestlannad peale 75:69, teise kohtumises oli Läti klubi parem 65:55. Kui põhihooaja viimases pooles vaevasid mitut Eclexi mängijat vigastused, siis finaalturniirile sõideti täiskoosseisus. Cesise naiskonnale pidi Eclex aga põhiturniiril kahel korral alla vanduma, kaotades võõrsil 67:75 ja kodus 66:69. RTU/Merksi suutis Eclex korra võita 108:53, teises mängus saadi 69:76 kaotus, vahendab basket.ee.

Eesti valitseva meisternaiskonna ridades ühtegi välisleegionäri ei mängi, hooaja keskel lahkus naiskonnast üks liidritest Viive-Kai Rebane, kes siirdus Bulgaaria meistriliigasse. Ka Riia TTT ja RTU/Merks koosnevad vaid lätlannadest. Küll on välisjõudu palganud Cesise naiskond, nende ridades on ääremängija Keisha Hampton USAst ja hiljuti liitunud serblannast keskmängija Ines Ajanovic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles