Üle nelja tunni kestnud paarismängu kaotanud Eesti langes madalamasse liigasse

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Ivanov
Vladimir Ivanov Foto: Liis Treimann

Veidi üle nelja tunni kestnud dramaatilises paarismängus kaotasid Vladimir Ivanov ja Mikk Irdoja tennise Davise karikasarja matšil Bulgaariaga Aleksander Lazovile ja Tihomir Grozdanovile 6:4, 7:6 (4), 6:7 (2), 4:6, 3:6 ning Eesti langes turniiril III liigasse.

Eesti kaotas kõikides settides esimesena oma pallingugeimi, kuid algul see midagi ei tähendanud, sest suudeti end kokku võtta ja pisut ka vastaste vigadest kasu lõigata. Esimeses setis oli Eesti paar taga 1:3, kuid kaks vastumurret tähendas setivõitu 6:4. Bulgaarlased püüdsid rohkem mängida Irdoja peale, ent väljakuperemeeste arvates nõrgem lüli pidas väga hästi vastu ning oli kohati Ivanovis silmapaistvamgi, ent võib-olla põhjusel, et osales pallivahetustes sagedamini, vahendab tennis.ee.

Teises setis loovutas Eesti koguni kaks pallingugeimi ja oli taga 0:3, siis murti üks kohe tagasi. Teine murre õnnestus seisul 4:5 ja kiire lõppmäng võideti 7:4. Kolmandas setis kõik kordus – Eesti taga 1:3 ja kohe murti serv tagasi. Seisul 5:4 oli Bulgaarial ka üks settpall, kuid Eesti hoidis servi ja nii algas teine tie-break järjest. Selles tegid aga nii Ivanov kui ka Irdoja ühe topeltvea ning kaotusest 2:7 polnud pääsu. Mis puutub topeltvigadesse, siis neid tegid ohtralt mõlemad pooled.

Kahes viimases setis olid aga bulgaarlased teravamad ning eksisid vähem, eriti just võrgu ees. Irdoja läks mitmele raskele pallile vahele ja loovutas sellega punkte. Teises setis püsis võrdsus seisuni 4:4 ja viimases seisuni 3:3, siis läks mäng käest.

«Kahju, et nii lõppes. Poisid võitlesid ja andsid endast parima, kuid bulgaarlased mängisid iga setiga üha paremini. Mõned üksikud punktid kallutasid vaekausi nende kasuks,» ütles Eesti kapten-treener Peeter Lamp.

Bulgaaria saavutas II liigasse püsimajäämiseks vajaliku 3:0 edu ja homsed üksikmängud on nüüd vaid formaalsus. Kuna ilmateade pakub homseks Plovdivisse lausvihma, võivad need kohtumised sootuks ära jääda. Olnuks seis praegu 2:1, oleks vihma korral kindlasti mängitud esmaspäeval matš lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles