Emotsionaalne hetk: raskest operatsioonist taastunud Eric Abidal naasis väljakule

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Abidal naasis maksasiirdamise järel väljakule.
Eric Abidal naasis maksasiirdamise järel väljakule. Foto: SCANPIX

FC Barcelona alistas eile õhtul Hispaania meistriliigas 5:0 Mallorca, kuid õhtu meeldejäävaim hetk saabus mängu 70. minutil, kui väljakule naasis maksasiirdamisest taastunud kaitsja Eric Abidal.

33-aastane Prantsusmaa koondislane sattus terviseprobleemide küüsi 2011. aasta märtsis, kui tema maksas avastati kasvaja. Operatsioonil käinud Abidal tuli taas väljakule maikuises Meistrite liiga finaalis, kuid pidi mullu märtsis uuesti operatsioonile minema. Seekord vajas Abidal juba maksasiirdamist ning doonoriks oli tema nõub Gerard, keda paranenud kaitsja ka eilse mängu järel oma särgil tänas.

«Ilma temata ei oleks ma siin. Pärast aastast mängupausi oli minu jaoks tegu väga erilise hetkega,» lausus Abidal teleintervjuus Canal Plusile. Nou Campile kogunenud täismaja võttis Abidali vastu püsti seistes ja pika aplausiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles