Lindpere võib olla sunnitud koduklubis taas äärele nihkuma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere (paremal).
Joel Lindpere (paremal). Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondislase Joel Lindpere koduklubi, hooaega katastroofiliselt alustanud Chicago Fire võib mängu parandamise huvides eestlase ihaldatud keskpoolkaitsja kohalt taas äärele nihutada.

Fire’il on nelja vooru järel tabelis kirjas vaid üks viigipunkt ja sellega ollakse MLSi tabelis viimasel kohal. Peatreeneri Frank Klopase sõnul otsib ta keskväljale endiselt sobivat kooslust ning võib seetõttu katsetada keskväljal Daniel Paladinit. Eesti aja järgi täna keskööl kohtub Fire koduväljakul Lindpere endise koduklubi New York Red Bullsiga.

«Danny on pigem see mees, kes hästi kaitseb. Tänu väga heale füüsilisele vormile suudab ta hästi kaitsta ja vastaseid markeerida,» lausus Klopas reedel reporteritele. Lindpere avaldas enne hooaja algust soovi klubi vahetada just seetõttu, et tahtis mängida keskpoolkaitses. Nüüd võib ta nihkuda äärele Patrick Nyarko asemele, kes jääb järgmisest mängust vigastuse tõttu kõrvale.

«Seni nähtu põhjal ei tunne Joel ennast päris äärejoone juures tegutsedes kõige mugavamalt, vaid armastab natuke rohkem keskele nihkuda. Aga oleme teda just sellel positsioonil trennis kasutanud ja ta jättis hea mulje,» arutles Klopas. Seega läheb Fire mängule ilmselt vastu viiemehelise keskväljaga.

Lindpere teab hästi, millist ohtu endised meeskonnakaaslased endast kujutavad. «Peame kinni võtma need väljakuosad, kus nad hästi tegutsevad. Juninho, Tim Cahill ja Thierry Henry on tippklassi mängijad, seega peame neil mänguruumi ära võtma ja võib-olla neid rohkem äärele suruma,» lausus Lindpere veebilehele MLSsoccer.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles