Cancellara võitis põneva ja kukkumisterohke Pariis-Roubaix' sõidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabian Cancellara.
Fabian Cancellara. Foto: SCANPIX

Šveitslane Fabian Cancellara näitas sel hooajal juba mitmendat korda võimu, võidutsedes Pariis-Roubaix' ühepäevasõidul.

Cancellara on alles teine rattur, kes suutnud võita samal hooajal nii Pariis-Roubaix' kui ka Ronde van Vlaandersi ühepäevasõidu. Finišiheitluses edestas ta napilt belglast Sep Vanmarcket - 254,5 km järel lahutas mehi vaid rattapikkus. Sõit oli nii kurnav, et finišijoone ületamise järel kukkus Cancellara ratta seljast maha ja tiimiliikmed pidid ta minema talutama.

Erakordset ebaõnne pidi kogema Omaga Pharma QuickStepi tiim. Viimasel kahekümnel kilomeetril neljamehelisse jooksikutegruppi kuulunud Stijn Vandenbergh kokku pealtvaatajaga ja kukkus. Viimastel kilomeetritel tabas täpselt sama saatus ka tema meeskonnakaaslast Zdeněk Štybarit, kes pidi lõpuks leppima kuuenda kohaga.

Omega Pharma Quick-Step sai siiski viimase poodiumikoha, kui kolmandana lõpetas Niki Terpstra. Vaata allolevast videost sõidu viimast kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles