Vormel-1 legend: Malaisias juhtunu näitas, miks Vettel on kolmekordne maailmameister

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Webber (vasakul) ja Sebastian Vettel.
Mark Webber (vasakul) ja Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Kuigi Malaisia MM-etapil ebasportlikult käitunud Sebastian Vettel on langenud üldsuse kriitikatule alla, on ka neid, kes noore sakslase kaitseks välja on astunud. Viimati tegi seda vormel-1 legend, kunagine Ayrton Senna meeskonnakaaslane ja sõber Gerhard Berger.

«On teatud tüüpi sõitjad, kes näitavad rajal üles erilist isekust. Sõitjad nagu Senna, Schumacher või Vettel,» sõnas Berger. «Malaisias juhtunule sarnastes situatsioonides lööb välja tapjainstinkt ja nad mõtlevad ainult ühest asjast – võidust. Lõppkokkuvõttes teebke see sinust kolme-, viie- või lausa seitsmekordse maailmameistri.»

Berger soovitas Vetteli meeskonnakaaslasel juhtunu unustada ja tulevikule keskenduda. Solvumisest pole tema sõnul abi.

«Näita nüüd maailmale, et sa suudad ise Vetteli alistada! Ära unusta, et tüübid nagu Schumecher, Senna või Vettel ignoreerivad tiimikorraldusi ka edaspidi. Kui neil just sellest endale kasu pole,» kõlas Bergeri sõnum austraallasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles